REKLAMI GEÇ

Denizli’de adli yıl açılış töreni yapıldı

Denizli’de adli yıl açılış töreni yapıldı

Denizli’de 2023-2024 Adli Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2023 Cuma, 11:30

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Gültekin ve Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Baro Başkanı Adnan Demirdöğer törende yaptığı konuşmada, yeni adli yılın tüm yargı teşkilatına hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

“Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, yargının daha az eleştirildiği, mesleki sorunların çözüme ulaştığı, başta adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için savunma hakkına ve avukatlık mesleğine gereken saygının gösterildiği bir adli yıl diliyoruz.”

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özüer ise, konuşmasında, toplumlara en büyük güveni veren hususun, adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı olduğunu dile getirdi.

Hukukun bir gün herkese lazım olabileceğini belirten Özüer, “Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu, kimin haklı kimin haksız olduğunu tespit etmek, suçlu veya haksız olana kanunun öngördüğü yaptırımı uygulamak yargıya ait bir görevdir.” dedi.

Özüer, yargı teşkilatının yeni adli yılını kutladı.

Törene, TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile yargı mensupları ve avukatlar katıldı.

Yorumlar

BİLAL   -  Bağlantı 1 Eylül 2023, 15:26

YILINIZ HAYIRLI OLSUN SAYIN BAŞSAVCI ADLİYE BİNASI OTOPARKI BOŞ DURURKEN İŞİ OLAN YÜRÜME ENGELLİ VATANDAŞ ARACINI KOYAMIYOR DÜŞE KALKA YÜRÜYEREK BİNAYA GELİYOR NE ZAMANDIR DEVLETİN YERLERİ VATANDAŞA YASAKLANDI ENGELLİ OTOPARKI NİYE ÇALIŞMIYOR BİR BAK

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı