REKLAMI GEÇ

Denizli’de kameralı yaşam başlıyor

İl merkezinde ve ilçelerin giriş çıkışlarında 72 sabit, 15 hareketli kameranın kullanılacağı, kırmızı ışık ve hız ihlali tespitleri ile geriye dönük bilgi toplamaya olanak verecek olan MOBESE Güvenlik Bilgi Sistemi’nin temeli atıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2008 Cuma, 00:00

Denizli’de kameralı yaşamın temeli atıldı. 90 gün sonunda tamamlanması planlanan MOBESE Güvenlik Bilgi Sistemi, toplam 1.5 milyon YTL’ye malolacak. MOBESE ile kent giriş çıkışlarında, kırmızı ışık ve araç takibi yapılacak. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde kurulacak birimde, kamera görüntüleri toplanacak, geriye dönük veri alınması da sağlanacak.

Valilik ve Telekom İl Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme ile yapımına başlanılan MOBESE’nin temel atma törenine, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz,  İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Telekom İl Müdürü Hasan Basri Beken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve daire müdürleri katıldı.

Telekom İl Müdürü Hasan Basri Beken, 72 sabit 15 hareketli kameranın faaliyete girmesiyle çalışacak MOBESE’nin güvenlik güçlerine de yardımcı olacağını söyledi. Beken, “Denizli Güvenlik Bilgi Sistemi’nin amacı, kentin asayiş ve güvenliğine katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek, gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların araştırılarak incelenmesi ve hukuki delillerin temin edilmesi, kırmızı ışık ve hız ihlali yapan araçların tespiti, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığı ile plakalar emniyet bilgi sisteminde sorgulanarak çalıntı araçların tespitinin yapılmasını sağlamaktır” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, MOBESE’nin yurt genelinde kurulmaya başladığını, mümkünse yeni yılla birlikte bitirilmesinin istendiğini söyledi. Vali Erkmen, “Denizli huzurlu bir kent, huzurun sağlanmasında jandarmamızın ve polisimizin de üstün gayretleri var. Bir kentin rahatı ve huzuru için en önemli ayrıntıyı bugünkü törenle gerçekleştiriyoruz. Kurulacak olan sistemle Denizli’de var olan huzur ve güven daha üst seviyeye çıkacak. Huzurlu bir kentte kurallara uymayanlar da olabilir. İl merkezinde ve ilçelerimizde giriş ve çıkışlar, aşırı hız yapan araçlar, güvenlikle ilgili tüm veriler MOBESE kameraları tarafından kayıt edilecek. İstenilirse 72 kamera ile çalışan sistem kaynak sağlandığı takdirde arttırılabilecek” dedi.

Konuşmaların ardından MOBESE’nin temeli Vali Yavuz Erkmen tarafından atıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı