REKLAMI GEÇ

Denizli’de kaza yapan Çekyalı çiftin köpeği Emine hemşireye emanet 

Denizli’de kaza yapan Çekyalı çiftin köpeği Emine hemşireye emanet 

Denizli’de geçirdikleri trafik kazasında yaralanan Çekyalı çiftin köpeği Ringo’nun bakımını kazaya müdahale eden hemşire üstlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2022 Cumartesi, 11:43

Denizli Devlet Hastanesinde çalışan ambulans hemşiresi Emine Kaplan, 29 Eylül’de Sarayköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralılara müdahale etmek için ambulansla kaza yerine gitti.

İçinde bulundukları karavanın tırla çarpışması sonucu karavan içinde sıkışan Çek Cumhuriyeti Uyruklu Olga Selbıcka (73) ve Milan Selbicky çiftini kurtarma operasyonu sırasında içeride bir köpeğin de olduğunu ve enkazın arasından çıkmaya çalıştığını fark eden Kaplan, operasyon sırasında köpeği araç içinden çıkardı.

Kazanın ardından ilçedeki barınağa götürülen ‘Ringo’ isimli köpeğin hastanedeki sahipleriyle görüşen Kaplan, yasal işlemlerin ardından köpeği evine getirdi.

Kaplan, tüm ihtiyaçlarını karşıladığı köpeğe o günden beri evinde bakıyor.

İnternetten Çekçe kelimeler öğrenen Kaplan, Ringo isimli köpekle, Çekçe ‘otur’, ‘kalk’, ‘gel’, ‘git’ gibi komutlar vererek anlaşıyor.

-“Ön camdan atlamaya çalışıyordu.”

Kaplan, sahipleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören köpeği, kaza yapan çiftin Çek Cumhuriyeti’nden gelecek olan kızları teslim alana kadar evinde bakacağını söylüyor.

Anons üzerine kaza yerine gittiklerini dile getirin Kaplan, AA muhabirine, o gün yaşadıklarını anlatarak, “Kavaran tırla çarpışmış ve ön kısmı neredeyse yoktu. İçeride sıkışan yaralıları çıkarmak için yapılan operasyon yaklaşık 2 saat sürdü. Yaralılar, kapılar kesilerek çıkarmaya çalışıldı. Yaralıların bilinci yoktu. Enkazın içinde yaralı kadını yaladı ve bilincini yerine getirdi. Sonrasında kaza yapan karavanın parçalanan ön camından atlamaya çalıştı tam o sırada ben gördüm ve benim kucağıma atladı. Bana sarıldı, titriyordu. Hastalarla ilgilenmemiz gerektiği için köpeği bankete bağladım. Sonrasında da Sarayköy Belediyesi’nin barınağını aradım. Onlar da köpeği götürdüler.” dedi.

-“Ringo ile çok iyi anlaşıyoruz.”

Köpeğin sahipleriyle hastanede diyalog kurduğunu sonrasında ise köpeği evine getirdiğini dile getiren Kaplan, Ringo isimli köpeğe o günden beri baktığını ve çok iyi anlaştıklarını ifade etti.

Kaza yapan çiftin kızları Dana Selbıcka’nın Çek Cumhuriyeti’nden Denizli’ye geldiğini, ailesinin tedavisinin ardından dönüşte köpeği de götüreceği için üzüldüğünü anlatan Kaplan, şunları söyledi:

“Kaza yapan çift şu an Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. İkisinin de olması gereken ameliyatlar var. Kızları da bugün Denizli’ye geldi ve ailesiyle ilgilenecek. Ailesi 2 ay kadar burada tedavi görecek. Kızlarının o kadar bekleme şansı yok ve geri dönecek. Köpeği de giderken götürecek sanırım. Götüremezse köpek 2 ay daha bende kalacak.”

-“Çekçe kelimeler öğrendim. Ortak bir dil bulduk.”

Köpekle anlaşmak için internetten Çekçe kelimeler öğrendiğini ve bu şekilde komut vererek anlaştıklarını kaydeden Kaplan, “Köpekle çok iyi anlaşıyoruz. Benim onu sevdiğim kadar o da beni seviyor. Yemek verdiğimde ya da onu yıkadığımda yalayarak teşekkür ediyor. Mama aldım ama mamaları pek sevmedi, Türk usulü beslenmeyi seviyor. Çekçe kelimeler öğrendim, köpek Türkçe kelimeler bilmiyor ama geldiğinden beri o da az da olsa Türkçe öğrendi. Genel olarak Çekçe kelimelerle komut veriyorum. Komutlarla anlaşıyoruz. O bizim dilimizi öğreniyor biz de onun dilini öğreniyoruz. Ortak bir dil bulduk diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı