REKLAMI GEÇ

Denizli’deki kadın örgütlerinden İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına tepki

Denizli’deki kadın örgütlerinden İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına tepki

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına Denizli’deki kadın örgütleri tepki gösterdi. Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, kararı protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2021 Cumartesi, 18:40

Resmi Gazete’de cuma gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği açıklandı. Kararname ülke genelindeki tepkiye neden oldu.

Denizli’deki kadın örgütlerinin üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelerek karara tepki gösterdi. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilemeyeceğini ifade eden kadınlar, karara karşı sloganlar attı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da protestolara katıldı.

“BU SÖZLEŞMEYİ BİZ KADINLAR OLARAK KAZANDIK”
Toplanan kadın örgütleri adına basın açıklaması okuyan, Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyesi Ceylan Kaçmaz, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasına yönelik taleplerini aylardır iktidara ilettiklerini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi’nin kimsenin iki dudağının arasında olmadığını dile getiren Kaçmaz, “Milyonlarca kadının hayatı ve hakları tek bir adamın kararına sığamaz, milyonlarca kadının canı tek adamın bekasına kurban edilemez. Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla, mücadelemiz ile kazandık. Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz” dedi.

“KARAR ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI HUKUKUNA AYKIRI”
Sözleşmeden çekilme kararının Anayasa’ya ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu ifade eden Kaçmaz, şunları söyledi:

“İnsan haklarına aykırı faaliyette bulunmak devletin yetkisini açıkça kötüye kullanmaktır. Biz kadınlar eşitlik istiyoruz. Evde, işte, sokakta korkmadan yaşamak, çalışmak, yürümek istiyoruz. Şiddete uğramaktan, öldürülmekten korkmadan yaşamak istiyoruz. Her kadının kendini güvensiz hissettiği bu ülkede, şiddetle etkin bir mücadelenin, daha etkili önlemlerin, koruma mekanizmalarının konuşulması gerekirken, İstanbul Sözleşmesinden çıkılması tarihi bir hatadır. Bu karar Türkiye tarihine bir utanç sayfası olarak geçecektir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kadınların kazanımlarına yapılmış en büyük saldırıdır. Sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız. İstanbul Sözleşmesi Bizimdir, Vazgeçmeyeceğiz.”

Yorumlar

Yorumcu   -  Bağlantı 21 Mart 2021, 20:47

Bu sözleşme bir küreselci güç dayatmasıdır. Biz daha iyisini yapabiliriz neden ithal bir metin üzerinde ısrar ediliyor. Düşünün lütfen. Kadına şiddet sanki suç değilmiş şimdiye kadar gibi bir algı yaratmaya çalışılıyor. Zaten şiddetin bir cezası var.

Abdullah Birisi   -  Bağlantı 21 Mart 2021, 12:56

Chp de tecavüz ,taciz devam ederken sesi çıkmayan ablalar hayirdir, siz neyi savunuyorsunuz
Kaset mahsulü gnlbsk var,bu ovuncsize yetmez mi

Bilal   -  Bağlantı 21 Mart 2021, 08:27

Kız çocuklarımızın gözünden Babalarına Cani Katil sinirli kavgacı hakaret eden döven işkenceci olarak eğittiniz sonra da bu sözleşmeye kullanarak Kızın ifadesiyle Baba ya uzaklaştırma yaptıriyorsunuz öz kızına düşman ettiniz daha çok bilgiler vereb

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı