REKLAMI GEÇ

Denizli’den Halep’e yardım köprüsü

Denizli’den Halep’e yardım köprüsü

Denizli’den Halep’e kurulan yardım köprüsüyle ihtiyaç duyulan malzemeler TIR’lar ile gönderildi. Dün İnsanı Yardım Vakfı’nın 15 TIR’ından sonra, bugün de Denizli Valiliği’nin öncülüğünde toplanan ihtiyaç malzemeleri 12 TIR ile yola çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2016 Pazar, 15:00

Halep’e ulaştırılacak yardımların gönderilmesiyle ilgili tören Yeni Camii’de düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ALTIPARMAK: HALEP TÜRK ŞEHRİDİR
Vali Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkati çekerek, “Bulunduğumuz coğrafyada acı olayları ardı ardına yaşıyoruz. Halep bir İslam şehridir, Türk şehridir. Çarşısında, sokağında Türkçe konuşup anlaşabilirsiniz. Ama maalesef ‘değmesin namerdin eli’ dediğimiz yere namert her türlü pisliğiyle girmiştir. Bunda Müslümanların da suçu yok değil. Bir ve beraber olsaydık Sunni, Alevi, Kürt, Türk demeseydik, sadece ve sadece emredileni yapsaydık, bugün bunları yaşamayacaktık” dedi.

ZOLAN: YARDIMLAR YAŞAM SEVİNCİ OLSUN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Halep’te yaşanan olaylara işaret ederek, “Halep, insanlık dramının yaşandığı ve herkesin sustuğu, Batı’da insanlığın, Halep’te insanların öldüğü bir noktadayız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın girişimleriyle geçiş koridoru açıldı. Bizim de insan olma onuruyla o kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Denizli yardım konusunda üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Giden yardımlar oradaki kardeşlerimizin yaşam sevinci olsun” diye konuştu.

GİDEN YARDIMLAR
Müftü Mehmet Aşık da, Vali Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında ve Diyanet Vakfı’nın organizasyonuyla belediyeler ve odaların katkılarıyla toplanan yardımların 12 TIR ile Halep’e gönderileceğini söyledi.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan yola çıkan 12 TIR’da; gıda maddeleri, un, yatak, hasır, kilim, soba, battaniye, mutfak malzemeleri yer alıyor. Yardımlar, Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri ile Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası tarafından sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı