REKLAMI GEÇ

Yunus Nadi Ödülü Denizlili Kandilcioğlu’nun

Yunus Nadi Ödülü Denizlili Kandilcioğlu’nun

Denizlili fotoğraf sanatçısı Ümmü Kandilcioğlu’nun büyük başarısı. Fotoğraf dalında katıldığı çeşitli yarışmalarda 100’ün üzerinde ödülün sahibi olan Kandilcioğlu, bu kez 1946 yılından beri verilen Yunus Nadi Ödülleri’ne damga vurarak, fotoğraf dalında ödül alan ilk kadın sanatçı unvanını elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2016 Perşembe, 12:03

Gazeteci Yunus Nadi’nin adını yaşatmak için 1946 yılından bu yana düzenlenen ve roman, şiir, öykü, sosyal bilimler, karikatür, fotoğraf ve kısa film dallarında ödüller verilen Yunus Nadi’nin 2016 yılı seçmeleri yapıldı.

FOTOĞRAFTA ÖDÜL KAZANAN İLK KADIN SANATÇI
Seçi kurulun değerlendirmesi sonucunda Denizlili Ümmü Kandilcioğlu, fotoğraf dalında“Ajans” isimli çalışmasıyla ödüle uzandı.  Denizlili Kandilcioğlu, bu dalda ödül kazanan ilk kadın fotoğraf sanatçısı oldu.

denizli-ummu-kandilcioglu-yunus-nadi-odulu-aldi-2

DİĞER ÖDÜLLER
Yarışmada; roman dalında Sema Kaygusuz, şiir dalında Erdal Alova, öykü dalında Yalçın Tosun ve İnan Çetin, sosyal bilimler ve araştırma dalında Gülhan Erkaya Balsoy, karikatür dalında Hicabi Demirci ve kısa film dalında Yakup Tekintangaç, kazanan oldu.

İLK KEZ KATILDI, KAZANDI
Kazandığı ödülün ardından Cumhuriyet gazetesinin kitap ekine röportaj veren Kandilcioğlu, Yunus Nadi Ödülleri yarışmasına ilk kez katıldığını, kazandığını öğrenince çok mutlu solduğunu, bu ödülü ilk kez bir kadının kazanmasının ise hissettiği sevinç ve gururu artırdığını söyledi.

denizli-ummu-kandilcioglu-yunus-nadi-odulu-aldi-1

ÖDÜL GETİREN FOTOĞRAFIN ÖYKÜSÜ
Ümmü Kandilcioğlu, kendisine birincilik ödülünü getiren “Ajans” isimli fotoğrafın öyküsünü de “2012’de İstanbul’daki bit pazarında çektim. Bir adam, önünde satmak için birkaç ikinci el eşya vardı. Küçük radyoyu eline almış, sesini duyabilmek için kulağına iyice yapıştırmıştı. Bu bana küçüklüğümü anımsattı. Büyükler ajans dinlerdi, o an kimsenin sesi çıkmazdı. Satıcıyı öyle gördüğümde ‘ajans dinlemek bu olsa gerek’ dedim içimden” sözleriyle anlattı.

ÖDÜL TÖRENİ 7 MAYIS’TA
Yunus Nadi Ödülleri, 7 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı