REKLAMI GEÇ

Denizlililerin tercih ettiği Ege kıyılarında bayram hareketliliği var

Denizlililerin tercih ettiği Ege kıyılarında bayram hareketliliği var

Bayram tatilinin sıcak nisan günlerine gelmesi, denize olan özlemin giderilmesine vesile oldu. Denizlililerin sıklıkla tercih ettiği Didim, Akyaka, Fethiye ve Marmaris bölgesinde deniz sezonu açıldı. Tatilciler, hem sahillerde, hem de denizde vakit geçirerek tatilini değerlendiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2024 Perşembe, 16:07

Tatilcilerin Ege kıyılarına akını eğlence ve dinlence kadar trafik yoğunluğunu da getiriyor. İç bölgelerden gelen yerli turistlerle birlikte özellikle Akyaka gibi kavşak noktalarda trafik çilesi de yaşanıyor. Bölgemizde bayram şöyle geçiyor:

Sahile akın eden vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu
Muğla’nın gözde turizm bölgelerinden olan Akyaka’da bayram yoğunluğu yaşanırken, sahillere gitmek isteyen vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda vatandaş, sahillere akın ederken, Muğla’nın önemli tatil beldelerinden olan Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde de bayram yoğunluğu yaşandı. Havanın güneşli olmasını da değerlendirmek isteyen vatandaşlar, bayram ziyaretlerinin ardından bayramın ikinci gününde Akyaka sahillerine akın etti. Muğla’nın merkez ilçeleri olmak üzere çevre illerden de Akyaka’ya gitmek isteyen çok sayıda vatandaş, yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Zaman zaman kilometrelerce uzayan araç kuyruğu sebebiyle trafik de Aydın – Muğla Karayolunda trafiğin aksamasına sebep olurken, jandarma ve polis ekipleri de trafiğin normale dönmesi için yoğun çaba sarf etti. Bayram tatili dolayısıyla oluşan yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Didim’de deniz mevsimi Nisan ayında başladı
Ramazan Bayramı dolayısıyla birçok vatandaş sahillere akın ederken, Aydın’ın turizm ilçelerinden olan Didim’de deniz sezonu bayram tatili ile açıldı. 9 günlük bayram tatilinde ilçeye gelen tatilciler, güzel ve güneşli havanın tadını çıkardı. Dünyaca ünlü Altınkum plajına akın eden vatandaşlar denize girdi. Temmuz ayını aratmayan görüntülerin yaşandığı Altınkum’da sıcaktan bunalanlar kendilerini serin sulara bırakırken, bayram tatilinden dolayı Yalı Caddesi’ndeki bir çok işletme de müşterilerini ağırladı. Belediyeye ait kafelerde de yoğunluğun olduğu gözlemlenirken, hareketliliğin hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

‘Sakin Kent’ Akyaka yazı aratmadı
9 günlük Ramazan Bayramı tatili için Türkiye’nin birçok ilinden Muğla’ya tatil için gelen yeli turist bayramın ilk gününü denizde geçirdi. Hava sıcaklığının 25-27 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 17-18 derece olduğu Muğla kıyılarında günübirlik tatilcilerin en fazla rağbet gösterdiği Ula’nın ‘Sakin Kent’ unvanlı Akyaka sahili yerli tatilci akınına uğradı.

Akyaka sahili tamamen dolarken, vatandaşlar hem güneşledi, hem de denizin keyfini yaşadı. Nisan ayının ilk haftasında yaşanan yoğunluk nedeniyle hem işletmeler, hem de bölgede Azmak turu yapan tekneciler erken başlayan yaz sezonunun mutluluğunu yaşadı.

Akyaka Kadın Azmağında düz enlenen tekne turuna İzmir, Denizli, Manisa, Burdur, Aydın gibi yakın illerden gelen günübirlik tatilciler büyük ilgi gösterdi. Yarım saatlik tekne turunda Azmak içinde yolculuk yapan vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparak 9 günlük tatilin tadını çıkardılar.

Akyaka sahilinde deniz, kum ve güneşin yanında Akyaka’nın hemen yanında bulunan Türkiye’nin en sığ ve rüzgarlı Akçapınar sahilinde ise rügzar sörfü yapan sporcular gün boyu denizde sörf yaptı.

Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu yaşanıyor
Hava sıcaklığının 27, deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece ölçüldüğü Fethiye’de, Ölüdeniz Belcekız ve Kumburnu plajları hareketlendi, trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Fethiye’de Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, öğle saatlerine doğru Ölüdeniz’in Belcekız ve Kumburnu plajlarına akın etmeye başladı. Yerli ve yabancı turistler, Nisan ayında deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı. Kimi tatilciler de yamaç paraşütü ve çeşitli su sporları ile doyasıya eğlendi. Yoğunluktan dolayı trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Ölüdeniz bölgesinde ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, “Açık olan oteller nerdeyse dolu. Bu sene sezon iyi geçecek gibi gözüküyor” dedi.

Datça’da bayram yoğunluğu
Muğla’nın turizm bölgelerinden olan Datça’da bayram yoğunluğu yaşanırken, ilçe genelinde sahiller ve oteller doldu.

Ramazan Bayramı tatili, turizmi hareketlendirdi, ülke genelindeki turistik noktalarda yoğunluk yaşandı. 9 günlük tatili fırsat bilen çok sayıda vatandaş, sahillere akın ederken, Muğla’nın önemli tatil beldelerinden olan Datça’da da bayram yoğunluğu yaşandı. İlçeye yaklaşık 40 bin kişinin geldiği öğrenilirken, ilçedeki oteller ve sahiller insanlarla doldu. Hastane altı plajı ile kumluk ve taşlık plajları da havanın sıcak olmasıyla beraber çok sayıda vatandaşın tercihleri arasında yer aldı. İlçe genelinde bayramın ikinci gününde de hareketlilik yaşanırken, alışveriş merkezleri ve çarşılarda da kalabalık oluştu. Hareketliliğin hafta sonuna kadar devam edeceği düşünülüyor. (İhlas Haber Ajansı)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı