REKLAMI GEÇ

Denizli’nin ‘olmayan çocuk kütüphanesi’ tartışması

Denizli’nin ‘olmayan çocuk kütüphanesi’ tartışması

Denizli’de yaptıkları kadar yıktıklarıyla da anılan ünlü mimar merhum Cengiz Bektaş’ın Denizli’ye verdiği ‘çocuk kütüphanesi sözünü tutup tutmadığı’ tartışması, yıkılıp yerine benzin istasyonu yapılan bina üzerinden sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2020 Pazar, 16:32

Sosyal medyada, Türkiye’nin önemli mimarlık arşivlerinden biri olan Salt Araştırma’nın arşivlerinden çıkan mimari tartışma, Denizli’yi gündeme getirdi.

OLMAYAN BİNA VE OLMAYAN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
Denizli’de yaptığı binalar kadar yıktığı binalarla da gündeme gelen ve geçtiğimiz 20 Mart’ta yaşamını yitiren ünlü mimar Cengiz Bektaş’ın arşivlerde yer alan ‘Kavakların ardındaki ev’ projesi ve beraberinde sarf ettiği ‘çocuk kütüphanesi sözü’ tartışmanın odağını oluşturuyor.

KÜTÜPHANE OLACAK, DEDİĞİ EVİ NEDEN SATTI
Sosyal medyadaki Mimarlık Tarihi isimli hesap, Salt Araştırma ve Ege Mimarlık Dergisi’nin arşivlerine dayandırdığı paylaşım ve fotoğraflarda, Cengiz Bektaş söyleşisine yer verdi. Bağbaşı’nda bulunduğu öğrenilen ve artık yerinde akaryakıt istasyonu ve market bulunduğu öğrenilen mülkü Cengiz Bektaş’a ait ‘kavakların ardındaki ev’le ilgili Bektaş, söyleşisinde öldüğünden sonra buranın çocuk kütüphanesi olarak kalacağını vurguluyor.

YERİNDE YAKIT İSTASYONU VAR
Yazıda Bektaş’ın imzasını taşıyan yapının aslında bir kitaplık olarak tasarlandığı belirtiliyor ve devamında evi neden sattığına dair bilgi veriliyor:

BOZ’DAN EVİN YERİ VE HİKAYESİYLE İLGİLİ FARKLI BAKIŞ
Sosyal medyadaki tartışmaya, bir dönem Mimarlar Odası Şube Başkanlığı da yapan, kentin tanınmış mimarlarından ve kent tarihi ilgilisi, yazar Süleyman Boz’dan paylaşım geldi.

Boz, paylaşımı alıntılayarak, merhum mimar Bektaş’ın ‘çocuk kütüphanesi yapılacak kavakların ardındaki ev’in neden satıldığını ve neden yapılmadığıyla ilgili paylaşım yaptı:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı