REKLAMI GEÇ

Denizli’nin yeşiline Alman desteği

Denizli’nin yeşiline Alman desteği

Başta medya olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Bertelsmann Media Wordlwide, DEHA Turizm ve Cankurtaran Halıcılık işbirliği ile 2007 yılından bu yana sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında, şimdiye kadar 80 bin adet fidan dikilmesini sağladı.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2008 Cumartesi, 01:00

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de ağaçlandırma çalışmalarına verdiği katkıdan dolayı Alman Medya Devi Bertelsmann Media Wordlwide Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Ostrowski’ye plaket verdi.

Başta medya olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Bertelsmann Media Wordlwide, DEHA Turizm ve Cankurtaran Halıcılık işbirliği ile 2007 yılından bu yana sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında, şimdiye kadar 80 bin adet fidan dikilmesini sağladı. Üç yıl içinde 300 bin fidanın dikiminin yapılması planlanan proje kapsamında, Bertelsman Media Wordlwide, DEHA Turizm ve Cankurtaran Halıcılık organizasyonu ile ilimize gelen ve Cankurtaran Halıcılık’ı ziyaret eden her turist adına bir adet fidan dikiliyor. Ayrıca turistler adına bir fidan da Cankurtaran Halıcılık tarafından dikiliyor. Turistler de zaman zaman kendi fidan dikim çalışmalarına katılıyorlar. Dolayısıyla bu halıcılık firmasını ziyaret eden her turist adına Denizli-Tavas makasının ilerisinde yer alan ağaçlandırma sahası ve Pamukkale Güney kapısı bölgesinde bulunan ağaçlandırma sahasına iki adet fidan dikilmiş oluyor.

İlimizi ziyaret eden ve Pamukkale örenyerini gezen Bertelsmann Media Wordlwide Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Ostrowski’yi, Cankurtaran Halıcılık’ta ziyaret eden Vali Erkmen, Denizli’deki ağaçlandırma çalışmalarına verdiği destek dolayısıyla Hartmut Ostrowski’ye plaket verdi. Ziyarette, Cankurtaran Halıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Balcı, DEHA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Akar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Çevre ve Orman İl Müdürü Yılmaz Kaplan, Cankurtaran Halıcılık Genel Müdürü Erol Kunduracı da hazır bulundu.

Vali Erkmen, Bertelsmann Media Wordlwide Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Ostrowski’nin ilimizi ziyaret etmesinden ve ilimizde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına destek vermesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Biz kendilerini her zaman aramızda görmekten mutluluk duyarız. Denizli, doğal güzellikleri ve antik eserlere sahip oluşu nedeniyle çok önemli bir yer. Bir taraftan dünya harikası bir Pamukkale’ye,  bir taraftan da çok önemli termal kaynaklara sahip. Kendilerine, bizim firmamızla birlikte ortaklaşa olarak çevreye karşı gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Her gelen turist için bir fidan dikilmesi olayını gerçekleştirerek önemli bir çalışmaya imza atıyorlar. Dünya’nın her yeri yeşil olsun ve güzellikler içerisinde yaşansın. Bizim temennimiz bu. Dünya’daki bu yeşil ve sevgi ortamına verdikleri katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bertelsmann Media Wordlwide Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Ostrowski de Vali Erkmen’e teşekkür ederek, “Uzun zamandır Cankurtaran Halıcılık ile olan çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve ortaklaşa çalışma yürütmekten dolayı da mutluyuz. Bundan sonraki dönemlerde de çalışmalarımızı sürdürmeyi düşünüyoruz. Yalnız Türkiye’de değil bütün dünyada keşke her yer yeşillendirilebilse. Ağaçlandırma çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” dedi.

Ayrıca Vali Erkmen, Bertelsman Media Wordlwide Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Ostrowski’ye ve beraberindeki heyete Buldan el dokunası şal ve kaşkol hediye etti.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı