Denizli’ye Anadolu Kaplanı lakabını veren Anadolu Leoparı, yeniden görüldü

Türkiye’de aralarında Denizli’nin de bulunduğu Anadolu coğrafyasında görülen, en son 1974’te Ankara’da Avcılar tarafından vurularak nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı 48 yıl sonra yeniden görüldü. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Yerlerini saklı tutuyoruz” dedi. Haber, Türkiye doğal yaşam dostu camiada sevinçle karşılandı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2022 Salı, 20:43
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 1974’te nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı’nın yeniden Türkiye dağlarında görüldüğünü duyurdu. Kirişçi, koruma sağlanabilmesi için eylem planı hazırlandığını ve yerlerini gizli tutulduğunu açıkladı.
İşte dört bölgemizde varlığı kanıtlanan Anadolu Leoparı…
Onları korumak zorundayız, bu yüzden yaşam alanlarını gizli tutacağız.
Emeği geçenleri gönülden kutluyorum.
#BiyolojikÇeşitlilikGeleceğimizdir pic.twitter.com/TFRjhxSymO
— Prof.Dr.Vahit Kirişci (@VahitKirisci) May 24, 2022
DENİZLİ’DE SONUNCUSU 1954’TE VURULDU
Anadolu Parsı, Denizli’ye ‘Anadolu Kaplanı’ lakabını veren hayvan. Denizli’de de geniş bir yaşam alanına sahip olan Anadolu Leoparı, kentte en son 1954’te görülmüştü. Denizli’nin son Anadolu Leoparı, Buldan’da vuruldu ve içi doldurulduktan sonra teşhir edildi.
‘SAHİP ÇIKALIM’ ÇAĞRISI
Öte yandan Türkiye için son derece önemli olan bu haber, yaban hayatı dostu camia tarafından sevinçle karşılandı. Doğa fotoğrafçısı ve gönüllüsü Alper Tüydeş, haberi, “Sahip çıkma” çağrısı yaparak duyurdu.
Milli Parklar tarafından kaydedilmiş Anadolu Parsının en yeni görüntüsü. Ne muhteşem bir gelişme ülkemiz tabiatı için. Umarım yaşatmayı başarırız. Tebrikler @milliparklar umarım bu değerli türün korunması ve farkındalığının arttırılmasını hep birlikte başarırız. pic.twitter.com/2pD3NL3L8V
— Alper Tüydeş (@alpertuydes) May 24, 2022