REKLAMI GEÇ

Deprem Dede’den cami çıkışı uyarısı

Deprem Dede’den cami çıkışı uyarısı

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, camilerin yapımının da Diyanet İşleri denetiminde olması gerektiğini belirterek, birçok caminin acil çıkışlarında sorunlar olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2009 Salı, 00:00

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, camilerde verdiği vaazın ardından şimdi de sureler ve ayetler üzerinden imamlara deprem gerçeğini anlatıyor. Denizli İl Müftülüğü ile Kızılay tarafından düzenlenen seminerin davetlisi olarak Denizli’ye gelen Işıkara, İl Müftülüğü’nde verdiği seminerde, imamlara depremi anlattı.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Diyanet İşleri’nden aldığı sureler ve ayetler ile Denizli’de görev yapan imamlara, Allah’ın da deprem konusunda insanlara önemli görevler yüklediğini belirten Işıkara, Nisa Suresi’nin 71. ayetinden bahsederek, savaş ve doğal afetlerde birlikte hareketin önemini anlattı. Yine Nisa Suresi’ndeki “işi ehline verin” ayetinden de bahseden Işıkara, camilerin ve yapıların deprem konusunda deneyimli olan kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Ülkemizdeki camilerin depreme dayanıklı olmadığını da belirten Işıkara, Marmara depreminde birçok caminin yıkıldığını ve minarelerin insanları öldürdüğünü belirtti. Camiler yapılırken, Diyanet İşleri’nden sadece imam istendiğini belirten Işıkara, “Camilerin Diyanet İşleri tarafından denetlenmesi lazım. Cuma günü, Cuma Namazı’nda bir deprem yaşandığında ortaya çıkacak felaketi düşünün. Camilerimizin hiçbirinde, yeterli derecede acil çıkış kapısı bulunmuyor. Bunların Diyanet İşleri tarafından denetlenerek kontrol edilmesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı