REKLAMI GEÇ

Depremden kurtulan ailenin bebeği Denizli’de dünyaya geldi

Depremden kurtulan ailenin bebeği Denizli’de dünyaya geldi

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyamanlı Erkol ailesinin bebeği Denizli’de sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açtı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2023 Pazartesi, 12:19

Adıyaman’daki evleri depremde hasar gören Ayşe – Yusuf Erkol çifti, yakınlarının yardımıyla Denizli’ye ulaştı.
Hamile olan ve sarsıntı sırasında dışarı çıkmaya çalışırken molozların yıkıldığı merdivenlerden düşün Ayşe Erkol (28), kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.
Burada tedavi altına alınan Erdol, bebeğini sağlıklı bir şekildi dünyaya getirdi. Bebeğe “Bilge Ada” ismi verildi.
Bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan anne Ayşe Erkol, AA muhabirine, “İyi ki kızım dünyaya geldi. Bizim için yeni bir başlangıç olacak. O bizim mucizemiz. Onu çok seviyoruz mucize bebeğimiz o bizim.” dedi.
Depremde molozların yıkıldığı merdivenden düştüğünü anlatan Erkol, “Bizim için çok zor bir süreçti, çok korktuk. İnerken düştüm zaten. Beni en çok korkutan şey düşmemdi. Endişe yarattı bende. Çok şükür rabbim buralara ulaşmayı nasip etti. Kızımın nasibi burada doğmakmış, bizim planlarımız Adıyaman’dı ama nasip burasıymış. Biz merdivenlerden inerken merdivene molozlar falan düşmüştü, ben onun üzerinden hızlı bir şekilde kendimi dışarı atmaya çalışırken kaydım düştüm. Çok korktum ama çok şükür hızlı düşmemişim, çok sert çarpmamışım yere. Rabbim korudu bizleri, kızımı korudu bizlere bağışladı.” ifadelerini kullandı.
O an sadece bebeğini düşündüğünü belirten Erkol, şunları söyledi:
“Kızımızı sağlıkla kucağımıza aldık. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. İyi ki bize kucak açkılar. Buradaki herkes bize anne, baba. kardeş oldular. Hepsine çok teşekkür ederiz. Sadece düşündüğümüz bebeğimizdi, başka bir şey değil. Bir an önce oradan uzaklaşmayı istedik. Bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak istedik.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı