REKLAMI GEÇ

Derinlerin temizliği Denizlili dalgıçlardan

Derinlerin temizliği Denizlili dalgıçlardan

Denizli’de yeni kurulan Dalgıçlar Derneği, ülkenin önde gelen turizm bölgelerinden Fethiye ve Bodrum’da derin deniz temizliğine hazırlanıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2016 Cumartesi, 10:34

Denizli’de bir grup dalgıcın kurduğu Denizli Dalgıçlar Derneği (DENDALDER) bir yandan dalgıçlık ve su altı sporlarının yaygınlaştırılması için çaba sarf ederken diğer yandan da çevre hareketlerinin öncülüğünü üstleniyor. Başkanlığını mimar Murat Atılgan’ın üstlendiği dernek üyeleri, denizi olmayan Denizli’de dalış noktalarına geziler de düzenliyor.

DERİNLERİN TEMİZLİĞİNI YAPIYORLAR
Sosyal sorumluluk projelerinde boy gösteren dernek üyeleri Bodrum ve Fethiye’de yerel yönetimlerle birlikte çalışarak deniz temizliği gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şimdilik 70 üyesi bulunan dernekte 15’er kişiden oluşan dalış grupları gönüllü olarak bu temizlikte yer alacak. Başkan Atılgan, “Bizler zaten dalışlarımız sırasında gönüllü olarak temizlik yapıyorduk. Şimdi resmi bir çatı altında yerel yönetimlerle irtibat halinde bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.icYENİ DALIŞ NOKTALARI ARIYORLAR
Herkesi derin denizlerle tanıştırmaya hazır olduklarını belirten Başkan Atılgan, “Su altı sporlarının yaygınlaşmasını istiyoruz. Özellikle yeni dalış noktaları ile bu spora meraklı insanlara yepyeni duygular yaşatmak istiyoruz. Kasım ayında Bangkok, Filipinler ve Malezya’ya bir organizasyon gerçekleştirme düşüncemiz var. En iyi dalış noktalarını bulup keyfini çıkarma düşüncesindeyiz” dedi.ic-1GÖKPINAR GÖLETİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAKLAR
Daha önce pek çok vatandaşın ölümüne neden olan şu sıralar amatör olta balıkçılarının sıklıkla tercih ettiği Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göleti’ne ilişkin de çalışma yapmak istediklerini belirten Başkan Atılgan, “Baraj balçıklı olduğu için görüş mesafesi çok düşük. Onun için özel çalışmalar yapmak lazım. Bu görüşümüzü ilgili kurumlara aktaracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı