REKLAMI GEÇ

Dev bayrak Üçgen’de

Dev bayrak Üçgen’de

Denizli Belediyesi, Denizli’yi Ankara-İzmir-Antalya’ya bağlayan şehirlerarası karayolu üzerindeki Üçgen Kavşağı’na, dev Türk Bayrağı yaptırdı.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2007 Salı, 00:00

40 metre yükseklikteki direğe asılan 8 metreye 12 metre boyutlarındaki Türk Bayrağı, bugüne kadar kentte yaptırılarak gökyüzünde dalgalanan en büyük Türk Bayrağı olma özelliği taşıyor.

Denizli Belediyesi, kentteki tüm yolların kesiştiği söz konusu kavşağa, herkes tarafından görünebilecek ve herkesin aklında kalabilecek görkemli bir eseri ortaya çıkarmak istedi.

Daha önce aynı büyüklük ve yükseklikte 16 Türk Bayrağı’nın dalgalandığı kavşağa bu kez de daha büyük ve görkemli dev Türk Bayrağı yapımına başlandı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 1 hafta süren çalışmalar sonucunda 40 metre yüksekliğinde bayrak direği dikilip 8×12 metre boyutlarındaki dev Türk Bayrağı gökyüzünde dalgalanmaya başlandı. Müdürlük, Türk Bayrağı’nın gecede tüm güzelliğiyle görünmesi amacıyla 2 bin watt gücünde 4 aydınlatma sistemi kurdu. Dev Türk Bayrağı, Pamukkale ve Denizli Horozu gibi kentin simgesi haline geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı