REKLAMI GEÇ

DOĞADEN Cumhuriyet Bayramı’nı Honaz’ın zirvesinde kutladı

DOĞADEN Cumhuriyet Bayramı’nı Honaz’ın zirvesinde kutladı

Denizli’de doğa tutkunlarını bir araya getiren DOĞADEN’in 45 üyesi, Pazar günü Honaz Dağı’nın zirvesine tırmandı. Cumhuriyeti kutlamak için ellerinde Türk bayrakları ile 2 bin 571 metrelik zirveye tırmanan doğaseverler, cep telefonlarının kayıt düğmesine basıp Denizli’de yılın ilk kar yağışını da kayıt altına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 12:23

Denizli’de faaliyet gösteren birçok doğa derneği gibi üyeleriyle doğa gezileri düzenleyip tırmanışlar gerçekleştiren DOĞADEN isimli bir derneğin 45 üyesi, Pazar günü anlamlı bir tırmanışa imza attı.

Aralarında öğretmen, bankacı, ev hanımı, işadamı, avukat, sağlıkçı ve hatta itfaiye görevlisi bile bulunan DOĞADEN üyesi 45 kişi, Pazar sabahı saat 07.00’de başlayıp akşam 19.00’da biten macera dolu bir tırmanışla, Cumhuriyet Bayramı’nı 2 bin 517 metre rakımlı Honaz’ın zirvesinde kutladı.

Yağmur, çamur, sis ve kayalıklardan oluşan zorlu yolculuğa aldırmayan Cumhuriyet tutkunu dağcıların Honaz macerası tam 12 saat sürdü. Ekibi yaylaya kadar bırakacak olan otobüs yağış nedeniyle balçıklaşan yola saplanıp kalması nedeniyle fazladan 3 saat daha tırmanmak zorunda kalan grup zirveye ulaştığında çocuklar gibi şendi.

Yürüyüşe kısa kollular ve ince kıyafetlerle başlayan doğa tutkunları zirveye doğru sertleşen hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı. Tırmanışın son 500 metresini sis altında gerçekleştiren doğaseverler Ege’nin en yüksek noktasına ancak öğleden sonra ulaşabildi.

45 doğa tutkununu yükseğe çıktıkça düşen hava sıcaklığı ve artan yağış nedeniyle bir sürpriz bekliyordu. Ekip şiddetli rüzgarlar nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığı zirvede yılın ilk karıyla karşılaştı.

Tırmanışı başından itibaren fotoğraflayan dernek üyesi Hacer Erçelik, zirveye ulaşıldığında kameranın kayıt düğmesine basıp o anları kaydetti.

Bir spiker edasıyla tırmanışı anlatan ve kar yağışına dikkat çeken Erçelik, Cumhuriyet Bayramı’nı Honaz’ın zirvesinde kutlamanın anlamı ve heyecanını da sözlerine ekledi.

Erçelik, o anları kaydederken DOĞADEN Başkanı İbrahim Yavuz Keskin ve diğer üyeleri Atatürk posterleri, Türk Bayrakları ve zafer işaretleriyle görüntülere yansıdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı