REKLAMI GEÇ

Elde kalan hayvanlarla besleniyor

Denizli’ye bir buçuk yıl önce getirilen ancak alıcısı çıkmayan piton yılanı, sahibi tarafından yine satılmayan kafes hayvanları ile besleniyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’ye bir akvaryumcu tarafından 1,5 yıl önce uluslararası sertifikalarla, meraklısına satılmak üzere Afrika ülkelerinden Gana’dan getirtilen piton yılanını alan olmadı. 1 yaşında < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />385 gram ağırlığında ve 75 santimetre uzunluğunda Denizli’ye getirilen piton yılanı, 1,5 yılda 2 metre uzunluğa ve 5 kilograma ulaştı.

Küçükken işyerinde bulunan ancak satılmayan hamster cinsi farelerle beslenen piton yılanı, büyüyünce satılmayan tavşanlarla beslenmeye başladı. Elit Akvaryum Pet Shop Sahibi Gökhan Candoğan, 1,5 yılda piton yılanına, iş yerinde satılmayan ve büyüyen 105 tane hamster yedirdiğini, ancak yılanı doyuramadığını, bu yüzden de üç haftadan bu yana yılanı satılmayan ve büyüyen tavşanlarla beslemeye devam ettiğini söyledi.

‘Bugüne kadar 105 hamster yedi’

Candoğan, “Bu güne kadar çeşitli müşterilerimize çok vahşi ve yırtıcı hayvanların satışını yaptık. Meraklısı çıkar, satın alınır diye 1,5 yıl önce de özel izinlerle piton yılanı getirdik. İnsanlar ve müşterilerimiz yılanı çok sevdi ama soğuk hayvan olduğu için satın alan olmadı. Yılanı yaptığımız özel kafesinde tutuyoruz. Yılanın karnını doyurmak içinde mağazamda bulunan ancak satılmayan hamsterleri yediriyordum. Ancak yılanın karnı doymuyordu, üç haftadan bu yana da yılanı satılmayan ve büyüyen tavşanlarla besliyorum. Bugüne kadar yılan 105 tane hamster yedi” dedi.

Kafesten kaçtı, mahalle ayağa kalktı

Ekonomik sıkıntılar nedeni ile insanların hayvan almaktan vazgeçtiğini, bu nedenle de satışların çok yavaşladığını anlatan Candoğan, “Satılmayan elimde kalan ve kafeslerde büyüyen hayvanlarımı yılana yediriyorum. Büyük hayvanlara talep gelmiyor. İnsanlar, yavru hayvan alıp kendileri yetiştirmek istiyor. Geçen yıl, yılanı besledikten sonra kafesi kilitlemeyi unutmuşuz, yılan da gece kafesten çıkmış. Bu olay duyulunca çevredeki evlerde oturanların hepsi buraya geldi, yılanı sordu. En sonunda yılanı muhabbet kuşlarının kafesinde yakaladım. Ben yılanı bulana kadar iki muhabbet kuşunu yemiş. 15 yaşına kadar yaşayabilen piton yılanı için daha büyük kafes yaptırmayı düşünüyorum. Yurt dışından alıcısı falan çıkarsa da hemen satacağım. Antalya’dan, eğlence organizatörleri, otellerde ve eğlence merkezlerinde şov programı yapanlar yılanı görmeye geliyor, sirklerden gelenler oluyor. Piton yılanını bin 500 YTL’ye satacağım. Ege Bölgesi’nde piton yılanı satan tek petshop burası” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı