REKLAMI GEÇ

ELİF NİNE 90 YAŞINDA OKUR- YAZAR OLDU

ELİF NİNE 90 YAŞINDA OKUR- YAZAR OLDU

“Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası” kapsamında kursa yazılan 90 yaşındaki Elif Nine, okumayı ve yazmayı öğrendi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2011 Salı, 14:50

“Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası” kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2008 yılından bugüne Denizli genelinde yürütülen okuma-yazma çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, son olarak evinde 1. Kademe Okuma Yazma Kursu ile okuma-yazma öğrenen, 1921 doğumlu Elif Açıkgöz’ü ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla başlatılan çalışmanın amacının, Denizli’de okumaz-yazmaz vatandaşları, okur-yazar duruma getirmek olduğunu söyledi. Oğuz, “Elif Ninemiz de büyük bir azim ve gayret göstererek bu yaşında okuma-yazma kursuna başladı. Elif Ninemizin bu gayreti, diğer tüm vatandaşlarımıza örnek olacak bir davranış. Biz de onu ders esnasında ziyaret ederek, çalışmalarından dolayı tebrik etmek istedik ve kendisine küçük bir hediye takdim ettik. Elif Ninemizin 2011 Ocak ayında, Canan Sevgi Çelik öğretmenimiz ile başladığı kursu, Nisan ayında sona erecektir. Kendisinin baya bir yol aldığını gördüm ve beni çok mutlu etti” dedi.

Oğuz, okuma-yazma bilmeyen vatandaşları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin okuma yazma kurslarına davet etti. Oğuz, “Denizli olarak Mart 2011 itibariyle Türkiye genelinde okumaz-yazmaz oranında, 64. sıradan 14. sıraya yükseldik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı