REKLAMI GEÇ

Emekliler isyanda: Geçinemiyoruz

Emekliler isyanda: Geçinemiyoruz

Tüm Emekliler Sendikası Denizli Temsilcisi Halil Aksungur, emeklilerin 2 bin lira maaşla geçinemediğini belirterek, “Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır” diye isyan etti.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2021 Perşembe, 15:27

Tüm Emekliler Sendikası Denizli Temsilcisi Halil Aksungur, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında emeklilerin çektiği maddi sıkıntıları dile getirdi.

Emekli aylıklarının yıllardır yoksulluk sınırının altında yer aldığını aktaran Aksungur, emeklilerin yoksulluğa mahkum edildiğini belirterek, “Temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yapılan zam oranları nerdeyse yüzde 50 civarında. Asgari ücretin 2825 TL olduğu ülkemizde emekli aylığı alan 8 milyon hak sahibinin aylığının 2000 TL’nin altında. Bu da göstermektedir ki, emeklileri yoksulluk sınırının altında bırakmak yetmemiş açlığa mahkum etmek isteniyor. Emekli aylıklarına yapılan zamların yeterli olduğunu savunanlar,  hayatlarında bir gün bile pazara çıkmamış, elinde file ile alışveriş yapmamışlardır. Ama hayatlarımız üstünde söz sahibi olmaya çalışmaktadırlar. Kaşıkla verdikleri kırıntı sayılacak zamları kepçeyle geri almaktadırlar” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
İkramiye adı altında iki dini bayram öncesi verilen ücretlerin ise bayram harçlığına dönüştüğünü, emekliler için bunun bir aşağılama aracı haline geldiğini ifade eden Aksungur, “Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir. Siyasi iktidar tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullanmaktadır. Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. Emekliler kendilerini açlığa mahkum edenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdırlar. Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır.  Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı