REKLAMI GEÇ

Enerji krizi yolda!

Enerji krizi yolda!

PAÜ’de enerji konulu bir seminer veren Kanada Ontario Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer, ülkelerin alternatif enerji kaynaklarına yönelmedikleri takdirde tüm dünyada bir ‘enerji kaosu’ yaşanacağını dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

PAÜ’nün davetlisi olarak ilimize gelen Türk Biliminsanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, PAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Enerji, Ekserji ve Çevre’ isimli bir konferans verdi. Enerjinin, dünyada siyasi dengeleri değiştirebilecek nitelikte bir güç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dinçer, bu nedenle de ileride yaşanması muhtemel enerji savaşlarının önüne geçilebilmesi için ülkelerin, alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğine işaret etti. 2050 yılında 10 milyarlık bir nüfusa ulaşacak olan gezegenimizin kısıtlı enerji kaynaklarına sahip olduğunu da hatırlatan Dinçer, “Fosil yakıtlar bir gün tükenecek. Küresel ısınma, yeryüzünü git gide yaşanmaz bir yer haline getirirken, bilinçsiz enerji kullanımı da felaketi tetikliyor. Dünyanın bir yanında kuraklık yaşanırken, diğer yanında sel baskınları yaşanıyor. Hepinizin de bildiği gibi dünyamız çok hasta. Çevre bozuklukları, iklim değişiklikleri her geçen gün kendisini belli ediyor. Bunun önüne geçmek için hayat tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Daha yaşanılabilir bir dünya için ülkelerin enerji konularıyla ilgilenen birimlerinin, farklı arayışlar içine girmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Doğru enerji politikalarını uygulamak gerekli. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmalı. Her ülke, her şehir, kendi dokusuna uygun enerji politikasına uygun enerji kaynakları üretmeli. Fosil kaynaklı yakıtların tüketilmesine yönelik bir altyapımız var. Bunu değiştirmeliyiz. Altyapı değiştirilmeden gerçek çözüm üretilemez. Çevreye zararlı enerji kaynaklarından vazgeçilmeli, çevre kaynaklı enerji tüketilmelidir. Bu da ancak, hayat tarzımızı değiştirmekle mümkündür.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı