REKLAMI GEÇ

Engelliler Down Kafe’de buluştu

Engelliler Down Kafe’de buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’de çalışan 45 engelli, Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla down sendromlu gençlerin çalıştığı Down Kafe’de bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Şahin Tin’in de katıldığı etkinlikte, engelliler sorunlarının çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılması istendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 12:09

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi Engelliler Komitesi, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’de çalışan engelli üyeleriyle bir araya geldi.

denizli-hizmet-is-engelliler-gunu-ic-3

Büyükşehir Belediyesi Down Kafe’de düzenlenen etkinliğe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hak-İş Konfederasyonu Denizli Temsilcisi Halil Turan, Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, Engelliler Komitesi Başkanı Gürgün Gedik, Beyaz-Ay Derneği Denizli Şubesi Başkanı Dilek Kahveci ile üyeler katıldı.

denizli-hizmet-is-engelliler-gunu-ic-1

BURADA OLMAK DAHA ANLAMLI
15 down sendromlu gencin çalıştığı Down Kafe’de Engelliler Günü etkinliğinin düzenlenmesini anlamlı bulan AK Parti Milletvekili Şahin Tin, “Biz AK Parti iktidarı olarak engellilerin sorunlarını önemsiyoruz. Onların sorunlarının çözümü için gerçekleştirdiğimiz yasal düzenlemeler yeterli mi? değil. Daha iyisini yapmalıyız. Engellileri, toplumda kendi işinin sahibi ve kendi hayatlarını idame ettirmeleri için daha çok gayret göstermeliyiz. Caddeler, kamu binaları engellilerin ulaşabileceği şekilde düzenlendi. Ancak konutlarda da engellilerin yaşamını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması için çalışmalıyız. En azından yeni yapılacak binalarda bunun dikkat edilmesi için, imar planları hazırlanmalı” dedi.

denizli-hizmet-is-engelliler-gunu-ic

SORUNLARIMIZ İÇİN DOSYA HAZIRLADIK
Hak-İş Konfederasyonu Denizli Temsilcisi Halil Turan ise “Engelli çalışanlarımızın sorunlarını biliyoruz ve dinliyoruz. Ama bugün Büyükşehir ve DESKİ’de çalışan toplam 120 engelli üyemizden 45’i ile bir arada olmak sevindirici. Engellilerin önünde 5620 sayılı kanun var. Bu yasa ile ilgili düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bununla ilgili dosyadenizli-hizmet-is-engelliler-gunu-ic-2 hazırladık ve Milletvekilimiz Şahin Tin’e vereceğiz” diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN GÜZEL YASAL DÜZENLEMELER VAR
Engelliler Komitesi Başkanı Gürgün Gedik, kamu ve özel sekterde engelli çalışma kotası yüzde3’den 4’e çıkarıldığını, bunun bile engelliler için önemli bir adım olduğunu söyledi. İlk defa bu yıl 3 Aralık’ta engellilerin idari izinli sayıldığına dikkat teken Gedik, “Engelliler için çok güzel yasal düzenlemeler var. Ancak bu yasaların uygulanması konusunda eksiklikler yaşıyoruz. Bunun için, mücadele edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, engelli çalışanlar ile bir süre sohbet eden sendika temsilcileri sorunlarını dinlediler, fikir alışverişinde bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı