REKLAMI GEÇ

Engellilerden “hayatın renkleriyiz” mesajı

Engellilerden “hayatın renkleriyiz” mesajı

Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katılan engelliler, performanslarıyla dikkati çekerken kamuoyuna ve arkadaşlarına “Bizler hayatın renkleriyiz” mesajını verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2016 Cumartesi, 12:57

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, 15 Temmuz Delikliçınar Demokrasi Şehitleri Meydanı’ndaki törenle başladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Etkinliklerin ikinci bölümü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu salonunda yapıldı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Kemal İnal, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

denizli-engelli-vatandaslara-engelli-bireyler-boyle-seslendi-2

“ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM VE SPOR ÖNEMLİ”
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yaptığı konuşmada, “Engellilerimizin sorunları gün geçtikçe düzeliyor. Ancak hala tamamen bitmiş değil. Bizlerde bir kuruluş altında engellilerimizin sorunlarını dinleyerek yetkili mercilere ulaştırıyoruz. Bizler bunlar için varız. Engelliler için istihdam ve spor çok önemli. Çünkü sıkıntı ve stresimizi spor ile atacağımızı düşünüyoruz” dedi.

denizli-engelli-vatandaslara-engelli-bireyler-boyle-seslendi-1

“KAMU KURULUŞLARI ENGELLİLERİN HİZMETİNDE”
Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık yaratılmasını amaçladığını ifade eden Vali Yardımcısı Kemal İnal ise, “ Engellilerimize karşı hassasiyetin ne kadar geliştiğini hep birlikte izliyoruz. Eskiden bir engel sahibi geldiğinde, sıkıntısını dinler ancak hiçbir şey yapamazdık. Onlar kendilerini önemsenmediğini düşünürdü. Eengelliler için ayrılan bir bütçe yoktu. Ancak şimdi tüm engellilerimize yardım sağlayacak bir gelir onlar için ayrılıyor. Bu imkanları sağlayan devletimize minnettarız. Kamu kuruluşları engellilerimizin hizmetindedir. Her türlü sıkıntılarını gelip anlatabilirler. Bizde elimizden gelen yardımı yapacağımızı buradan belirtmek isterim” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİLER
Konuşmaların ardından İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi, Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri de semazen gösterisi sundu.

denizli-engelli-vatandaslara-engelli-bireyler-boyle-seslendi-4

ENGELLİLERE SESLENDİLER
Bu arada engelliler de kürsüye gelerek mesajlar verdi. Denizli Umut Çocukları Derneği üyesi PAÜ Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik öğrencisi 22 yaşındaki Havva Nur, ilk zamanlar insanlardan çekindiğini belirterek, “Çünkü benden korktuklarını düşünüyordum. Ancak Denizli Umut Çocukları Derneği ile tanıştıktan sonra hayatım çok değişti. Kendim ile barıştım. Şimdi Pamukkale Üniversitesi’nde okuyorum. Benim gibi olan kardeşlerime bir mesajım olacak. Eve kendilerini kapatmamalarını ve umutsuzluğa kapılmamalarını istiyorum. Çünkü bizler bu dünya da varız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

denizli-engelli-vatandaslara-engelli-bireyler-boyle-seslendi-5

Denizli Umut Çocukları Derneği üyesi 23 yaşındaki Halit Özgül ise, “ Ben, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda memurum. İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Bizler toplum içine girdikçe birçok insan hayatın renklerinin farkına varıyor. Hayatta başka renklerin olduğunu anlıyorlar. Engelli değil de engelsiz kardeşlerim olmasaydı bu dünyanın tadı çıkmazdı. İyi ki onlar var, iyi ki onlardan biriyim. Azmetsinler umutsuzluğa asla kapılmasınlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı