REKLAMI GEÇ

Ermeni iddialarını yanıtladı

Ermeni iddialarını yanıtladı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ramazan Demir, ‘Ermeni isyanı ve iddiaları’ başlıklı konferansında, “Bir soyu kırmaya teşebbüs eden bir millet, tehcir esnasında, Ermenilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bütçeye ödenek koyar mı?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2009 Salı, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, “Ermeni İsyanı ve İddiaları” konulu bir konferans düzenledi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe konuşmacı olarak, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD’dan Prof. Dr. Ramazan Demir katıldı.

Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından ilgi gören konferansta Prof. Dr. Demir, “Bir tıp doktorunun bu konuda söyleyeceklerinin olması tuhaf karşılanabilinir. Ancak Ermeni meselesi artık sadece tarihçilere ve/veya siyasetçilere bırakılamayacak kadar herkese mal olmuş bir konudur” diyerek başladığı konuşmasında, konuya toplumun her kesiminden ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Osmanlı’nın ilk yıllarından itibaren Ermenilere paşa, bakan, nazır, elçi, haznedar, genel müdür, müsteşar bürokrat gibi devletin üst düzey makamlarında yetkiler verildiğini hatırlatan Prof. Dr.Demir, Osmanlı Devleti’nde Ermeni asıllı 29 paşa, 22 bakan ve 33 milletvekilinin görev yaptığını da sözlerine ekledi.

Osmanlı’nın Ermenilerle 850 yıl birlikte huzur içinde yaşadıklarına dikkat çeken Demir, Ermenilerin sözde soykırım iddiaları için devletin en zayıf anını beklemelerinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Prof. Demir, Ermenileri isyan ve ihanete teşvik edenlerin; Rusya, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi emperyalist güçler olduğunu, ABD ve Fransa gibi ülkelerin Anadolu’da kolejler açarak misyonerlik teşkilatının temellerini attıklarını, Ermenileri isyan konusunda cesaretlendirdiklerini, patrikhanenin de silah depolama ve militan yetiştirme konusunda etkin rol aldığını belirtti. “Bir soyu kırmaya teşebbüs eden bir millet, tehcir esnasında, Ermenilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bütçeye ödenek koyar mı?” diye soran Prof. Demir, bu vatandaşların en sağlıklı şekilde tehcirleri için her türlü önlemin de alındığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı