REKLAMI GEÇ

Eşcinseller meydanlara indi

Eşcinseller meydanlara indi

Denizli’de eşcinseller, homofobie ve transfobiye, heteroseksizme karşı dayanışma sergilemek amacıyla onur yürüyüşü adını verdikleri bir etkinlik gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2016 Pazar, 18:40

LGBTİ ve Aileleri İnisiyatifi olarak geçen yıl ilk yürüyüşünü gerçekleştiren LGBTİ’liler, bugün ise 24. Onur Haftası kapsamında 2. onur yürüyüşünü düzenledi.

denizli-ikinci-onur-yuruyusu-1

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde toplanan eşcinseller, yoğun güvenlik önlemi altında eylemlerini gerçekleştirdi. “Anne, baba benden vazgeçme, babanım yanındayım, trans cinayetleri politiktir” dövizleri ile yürümek isteyen eşcinsellere güvenlik dolayısıyla izin verilmedi.

Müdürlük önünde grup adına açıklama yapan Halil Kandok, “ Bugün burada homofobie ve transfobiye, heteroseksizme karşı dayanışma ve ses çıkarmak için 2. kez onur yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Toplumun bilinçsizliği ve ön yargıları sebebiyle eşcinsel ve transeksüel iş yerlerinde, okulda, sokakta, hastanelerde, kamu kuruluşlarında sözlü ve fiziksel taciz, hakaret ve şiddete maruz kalıyor. Ana akım medya kuruluşları bu şiddeti görmezden geliyor veya travesti terörü, sapkınlık, hastalık gibi başlıklarla sunuyor. Toplumun ve medyanın yanı sıra devlet de LGBTİ bireylerini görmezden geliyor” dedi.

denizli-ikinci-onur-yuruyusu-ic

Anayasa eşitlik düzenlemelerini “cinsiyet kimliği” ve cinsel yönelik” ifadelerine yer vermeyi red ettiklerini söyleyen Kandok, LGBTİ bireylerin varlığının yok sayıldığını söyledi.

LGBTİ’liler, basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı