REKLAMI GEÇ

Evinizi çocuklarınız için güvenli hale getirin

Evinizi çocuklarınız için güvenli hale getirin

Eviniz çocuklarınız için ne kadar güvenli? Bu sorunun cevabı ve evin çocuklar için güvenli hale getirilmesi için yapılması gerekenler, Denizli Valiliği tarafından yürütülen, 0–6 Yaş Çocuklarda Ev Kazalarını Önleme Projesi çerçevesinde ailelere aktarılıyor. Denizli ve Türkiye’de ilk defa hazırlanan proje ile 5 bin aileye ulaşılması hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi ve Pamukkale Üniversitesi ile birlikte yürütülen projenin amacı 0–6 yaş grubu çocukların, ev kazası geçirmelerini önlemek.

Kazaların yüzde 25’ni ev kazalarının oluşturduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım, “Biz her yıl ev kazalarından 2500 çocuğumuzu kaybediyoruz. Ev kazalarını önlemek sadece ufak detaylarda gizli. Biz bu düşünceyle yola çıkarak projeyi başlattık” dedi.

Projenin 3 aşamalı olarak uygulandığını ifade eden Yıldırım, “Projede hem eğitim, hem tanıtım, hem de iyileştirme çalışmaları var. Biz 500 kişiye eğitim vereceğiz. Bunlar genelde, veliler, kreş-ana okul öğretmenleri, ebeler, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi çalışanları olacak. Bu kişiler aracılığı ile de 5 bin anneye ulaşmayı hedefledik” diye konuştu.

Yıldırım, şu anda Talasemi Merkezi’nde ailelere eğitim veriyor. Eğitimler 30 Ekim’e kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı