REKLAMI GEÇ

Facebook davası sonuçlandı

Facebook davası sonuçlandı

Denizli’de, başka bir öğretim üyesinin adını kullanarak internetteki sosyal paylaşım sitesi “Facebook”ta sayfa açtığı iddiasıyla yargılanan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyesine, 5 ay hapis cezası verildi.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saadettin Sarı, adına Facebook’ta sayfa açılması nedeniyle şikayetçi olan aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı katıldı.Suçlamaları reddeden Saadettin Sarı, kablosuz internet bağlantısı kullandığını belirterek, “Evimin çevresinde oturan ve kablosuz bağlantıyı görebilen bir bilgisayar kullanıcısı, bu olayı gerçekleştirmiş olabilir. Bu iftiradan başka bir şey değil” dedi.

Böyle bir olayla gündeme gelmelerinin kendi adına üzüntü verici olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sarı, konuyla ilgili basında yer alan haberlerin de yıpratıcı olduğunu kaydetti. Yargılama sonunda sanığın, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçunu işlediği kanaatine varan mahkeme, Doç. Dr. Sarı’yı 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sarı’nın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, indirime giderek hapis cezasını 5 aya indirdi. Sarı, duruşmanın ardından kendisine komplo kurulduğunu öne sürerek, kararı temyiz edeceğini bildirdi.

Sarı uyardı

Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Doç. Dr. Sadettin Sarı, “Bilgim ve iradem dışında kablosuz ağıma girilmesini önleyemediğim için cezalandırıldım. Kararın temyizde düzeltilerek adaletin tecelli edeceğine olan inancım tamdır. Benim gibi bir duruma düşmemeleri için tüm kamuoyunu uyarıyorum. Kablosuz internetinizin sizin bilginiz dışında da kullanılarak yapılan her işlemden sorumlu tutulduğunuzu bilmenizi istiyorum. Benim düşürüldüğüm duruma düşmemeniz için önleminizi ivedilikle alınız” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı, kendi adına internetteki sosyal paylaşım sitesi “Facebook”ta sayfa açıldığı gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan teknik araştırmada, internet portalındaki işlemin, aynı bölümün öğretim üyelerinden Doç. Dr. Saadettin Sarı’nın bilgisayarından yapıldığı belirlenmişti. Sarı hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı