REKLAMI GEÇ

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge birincisi Denizli’den

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge birincisi Denizli’den

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim alanında Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği yarışmada final yaklaştı. Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı. ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2024 Çarşamba, 12:11

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de gerçekleşti.

YEMEK HAZIRLAYIP JÜRİYE SUNDULAR
Açılış programı sonrasında mutfakta yerlerini alan öğrenciler yemek yapma sanatlarını icra etmek için gün boyu hummalı bir çalışma ortaya koydular. Birbirinden lezzetli ve üst düzey görselleri olan yemekleri hazırlayan meslek liseli öğrenciler günün sonunda hazırladıkları yemeklerini jürinin beğenisine sundu.

DENİZLİ DAMGA VURDU
Yarışmaya Denizli ekipleri damga vurdu. Bölge finali adeta Denizli ekipleri arasında yapıldı: Denizli Pamukkale Mesleki Eğitim Merkezi, Denizli Merkezefendi Servergazi Borsa İstanbul MTAL, Denizli Merkezefendi Albayrak Borsa İstanbul MTAL, Denizli Mesleki Eğitim Merkezi, Denizli Pamukkale Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu MTAL, Buldan Ali Tunaboylu MTAL, Denizli Acıpayam Karaağaç MTAL ve Uşak Fatih Sultan Mehmet MTAL ekipleri şampiyonluk için yarıştı.

ŞAMPİYON DENİZLİ’DEN
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin, Şefler Aykut Gülgü ve Mümin Durutlu’dan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Denizli  Servergazi Borsa İstanbul MTAL ekibi birinciliği alarak 4 Mayıs tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

GASTRONOMİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Merkezefendi Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, “Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmalarında da ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum” dedi.

Milli Eğitin Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Alpay, “Yarışma ile öğrencilerimize mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunarken Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkarmak hedefleniyor. 28 Gastronomi bölgesinde 81 ilimizdeki meslek liselerimizin yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerimizden 407 ekip ve bin 222 öğrenci ile 407 danışman öğretmenimiz yarışıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı