REKLAMI GEÇ

GERÇEK GİBİ

GERÇEK GİBİ

İtfaiye Müdürlüğü, öğrencilere gerçeği aratmayan bir tatbikat yaparak yangın anında ne yapmaları konusunda gerekli eğitimi verdi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2011 Çarşamba, 15:28

İtfaiyesi Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bahar tatbikatı ile itfaiye personelinin hızını, gücünü ve yeteneğini bir kez daha ortaya koydu. Şehrin yedi ayrı semtinde olaya müdahale eden itfaiye personeli, yerinde ve hızlı müdahaleleriyle güven verdi. Tatbikatta temsili olarak verilen yangın alarmının ardından bütün okul bilinçli bir şekilde okul dışına alındı.

İtfaiye ve ambulans okula gelerek olayı kontrol altına aldı. İtfaiye ekibi temsili yangını kontrol altına aldı İtfaiye Ekibi tarafından okul bahçesinde yakılan ateş ve mutfak tüpü İtfaiye görevlileri kontrolünde okul öğrencilerine söndürüldü.
Okul çatısında mahsur kalmış bir öğrenci kurulan düzenek ile ipler vasıtasıyla itfaiye erinin kontrolünde güvenli bir biçimde aşağı indirildi. Sınıfta mahsur kalmış bir öğrenci ise itfaiye aracının merdiveni ile kurtarıldı.

Yapılan tatbikat ile olası bir felaket durumunda öğrencilerin bilinçli bir biçimde davranarak telaş ve panik sonucu oluşacak kargaşanın önüne geçilmesi konusunda öğrencilere temel bilgiler kazandırılmaya çalışıldı.
Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tatbikatta açıklamada bulunan İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer, “İtfaiyeci, en kötü anlarımızda dahi kendinden önce kurtardıklarının canını düşünür. Bu nedenle başımız sıkıştığında, bir felâketle karşılaştığımızda yardımına başvurduğumuz, itfaiyecilerimizin her şart ve koşula da daima hazırlıklı olması gereklidir.” dedi. Tuncer, özverili çalışmasıyla bugün Türkiye´nin en iyi itfaiye teşkilâtlarından biri olduğunu belirterek; “Sadece araç-gereç manasında dünyanın son teknolojisini kullanıyoruz demiyorum. Aynı zamanda, eğitim ve personel kalitesi olarak da en iyi itfaiye teşkilâtına sahip olduğumuzu söylüyorum” diye konuştu.
Binlerce vatandaşın evini, dükkânını, aracını yanmaktan ve yok olmaktan kurtardıklarını dile getiren İlyas Tuncer, “Yurt içi ve yurt dışında eğitimlere katılıyoruz. Ayrıca ilimizde ilçe itfaiye teşkilatlarına da eğitim veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı