REKLAMI GEÇ

Gökpınar’da oltaların rekabeti

Gökpınar’da oltaların rekabeti

Kent merkezindeki Gökpınar Göleti’nde balık avı yakalama yarışması düzenlendi. Usta avcılar en büyük balığı yakalamak için olta attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölge ile Denizli halkını buluşturacakları projelerini ilk kez amatör avcılara açıkladı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2018 Pazar, 15:46

Denizli’de DENOLDER (Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği) önderliğinde balık avı yakalama yarışması düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destek ve katkısı ile gerçekleşen yarışma iki gün sürdü. Dün sabah oltalarını suya aman amatör avcılar en çok ve en büyük balığı tutmak için birbiriyle yarışırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

YARIŞMA ÖNCESİ ÇEVRE ÇALIŞMALARI YAPILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izni ile gerçekleştirilen yarışma öncesinde tedbirler alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile DSİ Denizli Müdürlüğü etkinliğe tam destek verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi etkinliğin yapılacağı alanda düzenlemeler yaptı, temizlik çalışması yürüttü. Alana temizlik işleri personeli müdahale ederek Gökpınar Göleti’nin çevresini tam bir piknik alanına çevirdi. Bölgeye seyyar bir tuvalet yerleştirildi. Büyükşehir belediyesi etkinlik boyunca misafirlere çay, su ve yemek ikramında bulunurken, etkinlik çadırları ile yarışmacıları ve izleyicileri güneşten korudu. Tüm yarışmacılara şapka dağıtılırken kent dışından gelen misafirlere Denizli kültürünün anlatıldığı yayınlar hediye edildi.

DENİZLİ’DE İKİNCİ KEZ YAPILIYOR
DENOLDER önderliğindeki yarışma Denizli’de ikinci kez gerçekleşti. Yarışmada en büyük sazan ve en çok sazan yakalama kategorilerinin yanı sıra istilacı türler olan havuz balıklarına karşı mücadele için en çok istilacı yakalama kategorisi yer aldı.

Cumartesi sabahı kuralar çekilerek yarışmacılar sektörlerine yerleşti. Çoğunluğu kent dışından gelen 30 takım oltalarını suya bıraktı ve 24 saat boyunca birinci olmak için mücadele etti. Denizli’nin büyük yem üreticisi Özpekler Yem de yarışmacılara yüksek proteinli yem yardımında bulunarak avcıların işini kolaylaştırdı. Oltaların suya bırakılmasından önce avcılar kendi sektörlerinde yemleme çalışması yaptı.

MÜCADELE GECE BOYU SÜRDÜ
Denizli’de son dönemde değişen yağış rejimi baraj göletinin su seviyesini de etkiledi. Bu durum avcıların randımanlı vuruşlar almasını engelledi. Gece boyu süren avda katılımcıların büyük çoğunluğu boli kullanarak sazan balığına atış yaptı. 1100 metre uzunluğundaki sektörlerde avcılar gözlerini kırpmadan oltaları başında bekledi. Yarışmada bakanlığın yayınladığı sirküler esas alındı ve yasal boy limitinin üzerindeki balıklar değerlendirildi. Etkinlikte Ankara, Afyon, Sakarya ve Eskişehir gibi kentlerden gelen takımlar yarıştı.

İŞTE ŞAMPİYONLAR
Yarışmada en çok sazan balığı yakalama kategorisinde dereceye giren takım olmadı. En büyük sazan kategorisinde ise Sakarya takımı SAMADER ekibi birinci oldu. Yaklaşık iki kiloluk sazan yakalayan Semih Kolçak ve Fahri Boğaz’a ödül ve kupalarını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi.

İstilacı türlerle mücadele kategorisinde en çok İsrail Sazanı ve Güneş Levreği yakalayan takım ise Denizli takımı oldu. Orhan Artık ve Mehmet Vural’dan oluşan Denizli takımının ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya verdi.

YAKALANAN BALIK SUYA GERİ BIRAKILDI
Yarışmada istilacı türler suya geri bırakılmazken tutulan sazanlar tekrar doğal yaşamına salındı. SAMEDER takımınını yakaladığı sazan balığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan suya bıraktı. Başkan Zolan doğal türlerin korunması konusunda atılan her türlü adımı desteklediklerini belirterek, “Denizli Gökpınar Göleti’nde güzel bir balık popülasyonu var. Bu canlıları korumak hepimizin görevi” dedi.

BAŞKAN ZOLAN’A DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR
Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkı koyan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a da teşekkür plaketi takdim edildi. Zolan’ın plaketini ASOF (Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu) Başkanı Serkan İnanç ve DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı verdi.

KARTLI: BAŞKAN ZOLAN’IN DESTEĞİ OLMASA BU ETKİNLİK GERÇEKLEŞEMEZDİ
DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı ödül töreninde yaptığı kısa konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın çok büyük katkı sağladığını belirterek; “Denizlimizde güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlik Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın desteği olmadan asla gerçekleşemezdi. Kendisi her ihtiyacımız için seferber oldu. Yarışmacılarımız istedikleri gibi balık tutamasalar da buradan güzel anılarla ayrılıyorlar. Amacımız doğal türlerin korunmasını sağlamak ve istilacı türlerle mücadele etmek. Bu etkinlik ile hassasiyetimize dikkat çektiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

ASOF BAŞKANI İNANÇ: BURADAN MUTLU AYRILIYORUZ
ASOF Başkanı Serkan İnanç ise güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “İki günden bu yana büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Çok fazla balık çıkmadı ama hepimiz buradan mutlu ayrılıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği olmasa çok zor durumda kalacaktık. Diğer etkinliklerimizde çok kalabalık olabiliyoruz ama konu sazan balığı yakalama yarışması olduğunda büyük kalabalıkları davet etmiyoruz. Fazla izleyici de kabul edemiyoruz. Hatamız olduysa affola. Denizli derneğimiz de elinden gelen çalışmasını yaptı” diye konuştu.

ZOLAN: İNSANLAR STRESTEN ARINMALI
Amatör ve sportif avcılar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Osman Zolan ise yaptığı konuşmasında DENOLDER yönetimine teşekkür ederken, “Denizlimiz kendi ölçeğinde, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir bir şehir. Bunu mutlaka hissetmişsinizdir. Tükettiğinden fazla üretebilen, satın aldığından fazlasını satan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir şehir. Şehircilik anlamında da güzel bir noktaya gelindi. Artık Türkiye’de parmakla gösterilen bir şehir haline geldik. İstiyoruz ki; insanlarımız stresli şehir hayatından kurtulup rahatlamak üzere değişik alternatiflere yönelsinler. Bu konuda en önemli etkinliklerden biri de olta balıkçılığı. Siz bunu zaten keşfetmişsiniz. İnsanların stresten arınması, kendini hissetmesi, kendisi ile baş başa kalması bunun yanı sıra centilmence bir rekabete girmesi için sportif olta balıkçılığı önemli bir etkinlik. Biz büyükşehir olarak bu tür etkinliklere destek vermekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

GÖKPINAR BİZİM İÇİN AYRI BİR GÜZELLİK
Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası bizim için ayrı bir güzellik. Gökpınar Barajımızda çeşitli hayat türleri var. Onları yok etmeden olta balıkçılığının keyfinin çıkarılması, sportif faaliyetler gerçekleştirilmesi, keyifli anlar yaşanması en büyük temennimiz”

Yarışmacılara takılmayı ihmal etmeyen Başkan Zolan, “Ben buraya gelirken mangallar yanmış güzel bir ziyafet vardır diye geldim ama bu sefer başarılı olamadık diyorsunuz… Ya da kendiniz hallettiniz bize kalmadı. Bilemiyorum hangisi doğru” diye espri yaptı. Başkan Zolan’ın bu sözlerini dinleyiciler alkışlarla destekledi.

Gökpınar Göleti alanında çalışma yapacaklarının da sinyallerini veren Başkan Zolan; “Barajımızda çok balık var. İnşallah bu tür etkinlikleri daha da artıracağız. Yeni bir çalışmamız olacak bu bölgede. İnsanımızı burayla buluşturmak istiyoruz. Bu türlü etkinliklerle buluşturmak anlamında çalışmamız olacak. İlk adımı attık. Gelecekte burası çok farklı bir boyuta gelecek. Denizlimiz bu güzellikten günlük yaşamda tanışma imkanı bulacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı