REKLAMI GEÇ

Görmeden de bilgisayar kullanılabiliyor

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi, Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı proje ile görme engelli 30 vatandaş, bilgisayar kullanmasını öğrendi. 30 kişiden 10’u ise bilgisayar kullanmayı öğrenmeleri sayesinde, iş buldu.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Karınlık dünyalarında, bilgisayar ile tanışan görme engelliler, aldıkları sesli eğitimler ile bilgisayar kullanmayı öğrendi. Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi, Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı bir proje ile görme engelli vatandaşlara bilgisayar öğretiliyor. Dernek binasında, özel olarak hazırlanan bilgisayar odasında, bilgisayar uzmanlarından eğitim alan görme engelliler, yaklaşık 1 ay gibi kısa süre içerisinde bilgisayar kullanmayı öğrendi. Sesli olarak verilen eğitimler sayesinde bilgisayarı kullanabilen görme engelli vatandaşlar ise karanlık dünyalarının bilgisayar sayesinde aydınlandığını belirtti. Gazete okumak, istedikleri bilgiye ulaşmak için bilgisayarın önemli olduğunu ve çoğu zaman da insanlardan yardım isteyemediklerini belirten görme engelliler, verilen eğitimler sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan bilgisayar kullanabildiklerini ve internette gezinebildiklerini söyledi.

30 kişi bilgisayar kullanmayı

öğrendi, 10’u iş buldu

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Veysel Bozcayoca, günlük hayatta bilgisayarın çok önemli olduğunu ve bu teknolojiyi görme engelli vatandaşların da kullanması için böyle bir proje hazırladıklarını belirtti. Verilen eğitimler sayesinde 30 görme engelli vatandaşın bilgisayar kullanmayı öğrendiğini belirten Bozcayoca, “Şu anda 30 görme engellimizin 10’u bilgisayar kullanmasını bildiği için iş sahibi oldu. Bizler tüm görme engelli vatandaşlarımızın bu kurslara katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı