REKLAMI GEÇ

Halk Eğitim’den kurban kesim kursu

Halk Eğitim’den kurban kesim kursu

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle 24 saat süreli, Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu açıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2009 Salı, 17:58

Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu’na 35 kursiyer katıldı. Öğretmen Mustafa Topaloğlu, Vaiz Mehmet Yığın, Tıbbi Teknolog Remzi Sevik, Çevre Formatörü İbrahim Arçay tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde verilen 2 günlük teorik eğitimin ardından veteriner hekim tarafından Pamukkale Yolu Sabanoğlu kesimhanesinde uygulamalı eğitimleri tamamlandı.

Kursiyerlere İslami usullerde kesimin nasıl yapılacağı, kurban derisine zarar vermeden derinin nasıl yüzüleceği, kurbanın iç organlarının nasıl temizleneceği konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; “Kurban kesiminin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, “Hem kasap arkadaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda kesim yapabilmeleri, hem de vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için bu kursu düzenliyoruz” dedi. Ayrıca, kurbanlıkların eziyet edilmeden kesilmesi ve kurban kesimi sırasında ortaya çıkan atıkların çevreye zarar vermesinin önlenmesinin amaçlandığını söyleyen Mahmut Oğuz, vatandaşların kurbanlarını mutlaka eğitimli kişilere kestirmelerinin önemini belirterek vatandaşlarımızın Kurban Bayramını şimdiden kutlarım dedi. 3 günlük eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere düzenlenen törenle “Kurban Kesim Belgesi” verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı