REKLAMI GEÇ

“Hayat Birlikte Güzel Atölyeleri” fark yaratıyor

“Hayat Birlikte Güzel Atölyeleri” fark yaratıyor

Denizli Otizm Derneği tarafından uygulanan ve Mikro-Fon Programı tarafından desteklenen Hayat Birlikte Güzel projesi kapsamında düzenlenen müzik ve sanat atölyeleri ilgi görüyor. Atölyeler otizmli çocukların tipik gelişim gösteren akranlarıyla bir arada kendilerini ifade etmeleri için olanak sağlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2019 Pazartesi, 12:53

Küçük Hibe Desteği ile çocukların sivil topluma katılımını sağlamayı hedefleyen Çocuklar İçin Mikro-Fon Programı’na seçilen Denizli Otizm Derneği’nin (DOD), Hayat Birlikte Güzel isimli projesi kapsamında sanat ve müzik atölyeleri düzenleniyor.

Uzman eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölyelerin çocuklar açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten DOD Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, projemiz temmuz ayında başladığını ifade etti.

Bilik, “İlk atölyelerimizi yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz Birlikte Yaz Kulübü kapsamında Merkezefendi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaptık. Yaz kulübümüzün sona ermesinin ardından da atölyelerimiz dernek binamızda devam etti. Atölyelere katılan otizmli çocuk ailelerine aile danışmanlığı desteği de sunuyoruz. Cuma günleri yapılan müzik atölyesi Binnaz Sönmez Dursun tarafından düzenleniyor. Müzik bölümü mezunu olan ve alternatif müzik eğitimi çalışmaları yapan hocamız, otizmli çocukların ve akranlarının kendilerini müzik ve dans yoluyla ifade etmelerini sağlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor. Cumartesi günleri yapılan sanat atölyesi Gülpempe Yakın tarafından düzenleniyor. Resim bölümü mezunu olan ve kendi alanında yüksek lisans yapan hocamız sanat terapi eğitimleri almış. Akademisyen Nevin Ercar’dan süpervizyon alan Yakın, kullandığı değişik yöntemlerle çocukların kendilerini sanat yoluyla ifade etmelerini ve iletişim becerilerini artırmayı hedefliyor” dedi.

Atölyelere, Pamukkale Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencilerinin yanı sıra meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencisi gönüllülerin de destek verdiğini anlatan Bilik, “Amacımız çocuk katılımını artırırken geleceğin öğretmenlerinin de deneyim kazanmalarını ve güvenli bir ortamda otizmle tanışmalarını sağlamak. Bu sayede herkes farklı olanla birlikte üretmenin güzelliğini yaşıyor. Fon sağlayan Avrupa Birliği’ne ve Mikro-Fon’a, katılımcılarımıza ve emek veren bütün gönüllülerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı