REKLAMI GEÇ

HAYIRSEVER İŞADAMI HAYATINI KAYBETTİ

HAYIRSEVER İŞADAMI HAYATINI KAYBETTİ

Denizli’nin tanınmış işadamlarından tekstilci, hayırsever Durmuş Ali Çoban hayatını kaybetti.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2011 Cumartesi, 16:49

Geçen hafta solunum yetmezliği dolayısıyla tedavi altına alınan Denizli’nin tanınmış tekstilcilerinden Durmuş Ali Çoban 85 yaşında hayata veda etti. Babadağ’ın Hisar Köyü’nde 12 yaşındayken at sırtında ham bez satarak hayata atılan, ekmek parası için eğitimini ilkokulda noktalamak zorunda kalan 4 çocuk sahibi tekstilci 77 yaşındaki Çoban’ın vefatı Denizli’de büyük üzüntü yarattı.

Denizli’de eğitim yatırımlarına büyük katkı sağlayan ve kendi adını taşıyan Durmuş Ali Çoban Lisesi’ni yaptıran ünlü işadamı, okulun açılışında duygularını dile getirirken, ”Hayallerim geç de olsa gerçekleşti.50 yıldır çalışıyorum ve biriktirdiğim ilk parayla cami yaptırdım. Şimdi de lise yaptırmak nasip oldu. Kızlarımdan sonra bin 500 çocuğum daha olacak’ ‘demişti.

CHP’nin milletvekilleri adaylarından Av.Kazım Arslan’ın da kayınpederi olan Durmuş Ali Çoban için Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle Namazının ardından kılınan Cenaze Namazına AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur, il Başkanı Himmet Yavaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Durmuş Ali Çoban kılınan Cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

DURMUŞ ALİ ÇOBAN’IN ÖZGEÇMİŞİ
Durmuş Ali Çoban, 1926 yılında Denizli ili Babadağ ilçesinin Hisar köyünde doğmuştur. İlköğrenimini Hisar köyünde bitirmiş, 30 Mayıs 1950’de Nazife Çoban ile evlenmiş, dört çocuk babasıdır. 1955 yılından bu yana Denizli’de dokuma ve iplik ticaretiyle uğraşmakta, halen Durtaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanı altında, iplik üretimi ve dokuma işi yapmaktadır ve şirketin yönetim kurulu başkanıdır. Kendisi ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle okuyamamış, dürüst ve prensipli çalışarak sıkıntılı günlerden bu günlere gelmiştir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı