REKLAMI GEÇ

“Hayvan sevmeyene oy yok”

“Hayvan sevmeyene oy yok”

Denizli Hayvanseverler Derneği üyeleri ve gönüllüler İncilipıar Parkı’nda farklı bir eyleme imza attı. Basın açıklaması yapan ve siyasilere gözdağı veren hayvan severler, “Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy yok” dedi. Etkinliğe katılan ve hayvanseverlere destek veren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan sözleşmeyi imzaladı, hayvanseverlerin sempatisini kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2018 Pazar, 16:28

Denizlili hayvanseverler farklı bir etkinliği imza attı. “Hayvanların yaşam hakkını savunmayan siyasilere oy yok” sloganıyla, İncilipınar Parkı’nda bir araya gelen hayvanseverler, sokaktaki canlara dikkat çekti. Etkinliğe dernek üyeleri ve hayvanseverler katıldı. Özellikle Çivril’den gelen hayvanseverler, etkinliğin ilgi odağı oldu.

ŞULE TÜRKARSLAN’DAN DESTEK
Hayvansever kimliği ile tanınan, İYİ Parti 2. sıra Milletvekili Adayı Şule Türkarslan da etkinliğe katılarak destek verdi. Siyasete adım atmasının nedenlerinden birinin de hayvan hakları olduğunu, bunu sağlamak istediğini belirten Şule Türkarslan, derneğin hazırladığı hayvan hakları sözleşmesini imzaladı.

HAYVAN SEVMEYENE OY YOK
Basın açıklaması yapan Denizli Hayvanseverler Derneği Temsilcisi Mine Orhan, sokaktaki canların her gün farklı tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, siyasilerin vazgeçilmez dostlarıyla ilgili bir eylem geliştirmediğini söyledi.

Hayvanların korunması için de hızla adımlar atılmasını istediklerini belirten Mine Orhan, “Sahiplik hayvanlar koruma altında ve iyi bir yaşam sürüyorlar. Ancak, sokaktaki dostlarımızın durumu hiç de iç açıcı değil. Şiddete ve tecavüze uğruyorlar, öldürülüyorlar. Bunların bir an önce engellenmesi gerekiyor. Kadın ve çocuk tacizine yönelik hayata geçirilen düzenlemelerin, hayvanlar için de yapılmasını istiyoruz” dedi.

Hayvan haklarının korunmasına yönelik adım atmayan, bu yönde çaba göstermeyen siyasilere sandıkta ders vereceklerini belirten Mine Orhan, “Hayvan sevmeyene oy yok” dedi.

“SİYASETE GİRMEMDE ÖNEMLİ BİR ETKENDİ”
Etkinlik ve hayvan hakları konusunda değerlendirmeler yapan İYİ Parti Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, siyasete girmesinin önemli nedenlerinden biri de hayvan hakları olduğunu söyledi.

Kendisini iyi bir hayvansever olarak tanımladığını ve bu yönde bir yaşam belirlediğini dile getiren Türkarslan, “Hayvanların da insanlar kadar haklara sahip olması gerektiğine inanıyor, bu doğrultuda çaba harcıyorum. Siyasette yer almamın önemli nedenlerinden biri olan hayvansever kimliğimde Meclis’e gittiğimde, dostlarımız için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı