REKLAMI GEÇ

Hürriyet Treni, Denizli’deydi

Hürriyet Treni, Denizli’deydi

Hürriyet Gazetesi ve TCDD’nin ortaklaşa düzenlediği “Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür” projesi kapsamında yola çıkan “Hürriyet Treni” Denizli’den geçti.

/ DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

Kars’tan yola çıkan ve İstanbul’da turunu tamamlayacak olan Hürriyet Treni 43 ile uğrayıp etkinliklerini gerçekleştirecek. Denizli’ye gelinceye kadar 29 ili ziyaret eden tren 30. il olarak Denizli’yi ziyaret etti.

“Hürriyet Treni” uğradığı garlarda müzik, tiyatro, sergi, seminer, sohbet ve yazarlarla buluşma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Hürriyet Hakkımızdır/Tren Güzeldir Projesi’nin amacı, hak kavramını insanların gündelik hayatına sokmak, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Türkiye’nin de imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan haklar konusunda toplumu bilgilendirmek, çeşitli etkinliklerle bu konuyu gündemde tutmak. Hürriyet Treni’nin ortakları ve destekçileri arasında; Akbank, Canon, Uluslararası Af Örgütü, Tarih Vakfı ve Konda yer alıyor.

Hürriyet Treni’nin resmi karşılama töreni bu sabah yapıldı. Hürriyet Treni, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz ve Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, oda başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan Hürriyet Treni’nin Denizli’ye gelişi dolayısıyla mutluluk duyduğunu ve Hürriyet Treni’nin yaptığı etkinlikler ile önemli bir görev yerine getirdiğini belirten Vali Erkmen, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Hürriyet Gazetesi’nin 60. kuruluş yıldönümünü de kutlayan Vali Erkmen, Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşundan bugüne kadarki ilk sayfalarının bulunduğu serginin de açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdi. Tren vagonlarında oluşturulan bölümleri de gezen Vali Erkmen ve protokol üyelerine, doğum günlerindeki Hürriyet Gazetesi’nin ilk sayfasının çıktıları verildi. Protokol üyeleri doğdukları gündeki Türkiye gündemini okuma fırsatı buldular. Ancak Vali Erkmen’e doğum günündeki Hürriyet Gazetesi’nin ilk sayfasının çıktısı verilmek istenirken, hoş bir sürpriz yaşandı. Vali Erkmen, bir bayram günü doğduğu için gazete çıkmamıştı. Onun yerine Vali Erkmen’e bir sonraki günkü gazetenin ilk sayfasının çıktısı verildi.

Karşılama töreni boyunca CNN Türk Televizyonu da Denizli’den canlı yayın yaptı. İlçeler de garda stand açarak ürünlerini tanıttı. Vali Erkmen ve protokol üyeleri, ilçelerde üretilmekte olan ürünlerin sergilendiği standları gezdiler ve ürünleri incelediler. TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, katkılarından dolayı Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci’ye plaket verdi. Hürriyet Treni, Denizli’den akşam saatlerinde ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı