REKLAMI GEÇ

HÜZÜNLÜ TEŞEKKÜR

HÜZÜNLÜ TEŞEKKÜR

Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan ve böylece 29 kişinin sağlığına kavuşmasını sağlayan hataların aileleri ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2011 Cuma, 18:36

Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan ve böylece 29 kişinin sağlığına kavuşmasını sağlayan hataların aileleri ödüllendirildi. Yakınlarını kaybetmenin acısını taşıyan aileler, gözyaşlarını tutamazken evlatlarını başka bedenlerde görmenin sevincini yaşadı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural ile organları bağışlanan yedi kişinin yakınları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Başhekim Canural, organ bağışında bulunan ailelere teşekkür ederek, “Bugün ülkemizde 60 bin civarında hasta böbrek bekliyor, diyalize giriyor. Karaciğer, kornea ve akciğer hastaları organ bekliyor. Hastanemizde 2011 yılında 18 beyin ölümü tespitine karşılık yedi organ bağışı yapıldı. Beyin ölümü olan yakınların organlarını bağışlamak çok ciddi bir iştir. Büyük cesaret ister, özveri ister. Bu yüzden organ bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Taş ise organ nakli hizmetlerinin Türkiye açısından son derece önemli olduğunu, tedavisi sadece organ nakliyle yapılabilecek hastaların sayısının gün geçtikçe arttığını dile getirdi. İl Müftüsü Gürpınar da organ naklinin dinî açıdan caiz olduğunu söyledi. Vali Demir ise organ bağışında bulunmanın önemini anlattı. Hayatın en büyük gerçeğinin ölüm olduğunu ifade ederek, “Zaman zaman sağlığımızın kıymetini bilmiyoruz. Beyin ölümü gerçekleşen 18 kişiden yedisinin ailesi, organ bağışında bulunarak yeni hayatların başlamasına vesile oldu. Bütün şehir adına bu aileleri gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşip organları bağışlanarak 29 kişinin hayata bağlanmasını sağlayan Firdevs Gürçayır, Mustafa Usluer, Tefekkül Şit, Mustafa Abuşaha, Mehmet Yavuzyılmaz, Hakan Baklan ve Alim Karabuğa’nın yakınlarına plaket takdim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı