REKLAMI GEÇ

İki kez piyango milyoneri oldu, şimdi amelelik yapıyor. Talihsiz talihli

İki kez piyango milyoneri oldu, şimdi amelelik yapıyor. Talihsiz talihli

Tavas’ta yaşayan 49 yaşındaki Ali Kamaz şans oyunlarından 1997 ve 2001 yıllarında bugünkü değeri 5 milyon lirayı bulan ikramiye kazandı, ancak üç yıl içinde dibi gördü. Hapse giren ve tüm mal varlığını tüketen Kamaz, bugün günlük 100 lira yevmiye ile amelelik yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2021 Cuma, 11:20

Tavas’ın Sofular Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Ali Kamaz kahvehane işleterek geçimini sağlıyordu. Şans oyunlarına meraklı olan Kamaz’ın 1997 yılında oynadığı kupona 573 milyon lira isabet etti. Spor Toto’da 13+1 bilen Kamaz, o hafta aynı sonucu yakalayan iki kişiyle birlikte büyük ikramiyeyi paylaştı.

Spor Toto’yu tutturduğunu ancak bir hafta sonra öğrendiğini söyleyen Kamaz, “Ne kadar ikramiye kazandığımı bilmiyordum. Sürekli bayiye gidip geldim. Bir hafta sonra sonuç geldi. Bir hafta uyuyamadım. 100 milyon lira vereceğini tahmin ediyorlardı. O zaman çok büyük para. Bankaya gittiğimde öğrendim. 13+1 bildiğimi söylediler. Banka müdürü 573 milyon lirayı masanın üzerine desteler halinde dizdi. Para desteleri bir pazar çantasını doldurdu. Üç milyon lirayı onlara bıraktım yemek yesinler diye. Bıraktığım para bir desteden fazlaydı” dedi.

“PARAYI TAVAN ARASINA SAKLADIM, FARELER KEMİRMİŞ”
İkramiyeyi aldıktan sonra yaşadıklarını anlatan Kamaz, “Babamdan çok korkuyordum. Duymasın diye parayı evin tavan arasına sakladım. Her gün kontrol ediyordum. Eşimle her gün para sayıyordum. Sonra rahatsızlandım. Bir hafta Denizli’de hastanede kaldım. Hastaneden çıktığımda hemen eve gelip paraları kontrol ettim. Fareler 10-12 deste paranın yarısını yemişler. Şoke oldum. Hemen alıp Merkez Bankası’na gittim. Seri numaralarının bulunduğu kısım yenmiş, parayı değiştiremediler. 100 milyon lira param gitti” dedi.

O dönemde bankaların çok yüksek faizler verdiğini dile getiren Kamaz, “Kalan paranın bir kısmını döviz yapıp evde değişik yerlere sakladım. O zaman oğlum küçüktü. Paraları sakladığım yerden çıkarmış yırtmış, ağzında gevelemiş. 3 bin markım da öyle gitti. Sonra bankaya yatırdım” diye konuştu.

“SABAHA KADAR PARA SAYIYORDUK”
Kahvecilik yaptığı dönemde çok cimri olduğunu ikramiye kazandıktan sonra da huyunun değişmediğini söyleyen Kamaz, “Çok cimriydim. Bir çay parası için adamın boğazını sıkasım gelirdi. O kadar cimriyim. Paraları bankaya yatırdım. Bankalar çok yüksek faiz veriyordu. Kayınvalidem iş yapar parasını bana verirdi. Her tarafımız para oldu. Hanımla sabahlara kadar para sayıyordum. 24 milyon liraya Murat 124 aldım. Kendime bol bol takım elbise aldım. Müzik setleri, televizyonlar aldım. Her hafta yemeğe Denizli’ye gidiyordum. Tavas’tan Denizli’ye oyun oynamaya kupon yatırmaya gidiyordum. 10 milyon liralık oyunlar oynuyordum. Sayısal loto yeni çıkmıştı. Deste deste oynuyordum” ifadelerini kullandı.

“3 SENEDE BİR KURUŞ KALMADI”
Her şey yolunda giderken üst üste bir dizi felaket yaşadığını söyleyen Kamaz, “Ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladım. Doktorlara çok paralar verdim. Oğlumda sağlık sorunları çıktı. Onun için seferber olduk. O yıl sel tütünü olduğu gibi götürdü. Kaza yaptım ölümden döndüm. Aracım hurda oldu. Kahveyi kapatmıştım. Onu yeniden açmak için para harcadım. Üç sene içinde ikramiyeden geriye bir kuruş kalmadı” diye konuştu.

İKİNCİ KEZ İKRAMİYE KAZANDI
Paralarını tükettikten sonra umudunu yeniden şans oyunlarına bağlayan Ali Kamaz bu kez 2001 yılında Skor Toto’dan ikramiye kazandı. 1 milyar 700 milyon lira kazandığını söyleyen Kamaz, “İlk ikramiye kadar olmasa da bu da çok paraydı. Bana yaramayacağını düşündüm. Karakola gidip polislere dağıtmak istedim. Karakolda paralar yerlere saçıldı. Polisler ‘Git fakir fukaraya dağıt’ diye azarladılar. Paraları toplayıp geri verdiler. Birazını garibanlara dağıttım. Tarla aldım. Çalışmadı, kahveyi kapattım. Tütüncülük yapıyorum işler ters gidiyordu. Sağlığım da iyi değildi. Hacı hoca dolaştım. Çok paralar yedirdim. Kahveyi yeniden açmak için kredi çektim ödeyemedim. Tefeciden para aldım ödeyemedim. Tarlam evim hepsi gitti. Cezaevine girdim. Katillerle hırsızlarla yattım. Bu parayı da altı ayda tükettim” ifadelerini kullandı.

AMELELİK YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR
Sabit bir işi bulanmayan geçici işlerle hayatını sürdüren Ali Kamaz zaman zaman inşaatlarda çalıştığını zaman zaman da amelelik yaptığını söyledi. Şans oyunları oynamayı sürdürdüğünü ifade eden Kamaz, “Geçici işlerde çalışıyorum. Ararlarsa hamallık yapıyorum, günlük 100 lira yevmiye ile inşaatlarda çalışıyorum. Kim denk gelirse onunla çalışıyorum. 49 yaşındayım 900 gün sigortam var. Sosyal güvencem yok” diye konuştu.

Şans oyunlarından gelen paranın yaramadığını söyleyen Kamaz; “Bu paralar hiç yaramadı. Çok daha kötü duruma geldim. Ailemi üzdüm. Geleceğe hiçbir birikim yapamadım. İkramiye kazananlara tavsiyem benim yaptığım hataları yapmasınlar. Öncelikle geleceklerine yatırım yapsınlar” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumcu   -  Bağlantı 11 Haziran 2021, 14:24

Piyangodan çıkan para haramdır kimseye yaramaz işte örnek, heves etmeyin asla bulaşmayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı