REKLAMI GEÇ

İlacın etkisi 10 gün sürüyor

İlacın etkisi 10 gün sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü Denizli’nin de içinde bulunduğu 7 il için ilaçlama uyarısı yaptı. Bu illerden geçen demiryolları çevresinde otla mücadele için ilaçlama yapılacağı duyurusu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2019 Cumartesi, 12:56

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü belli bir program dahilinde otla mücadele imin demiryollarında ilaçlama çalışmaları yapıyor. Bu bağlamda kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkileyebileceği ve bu konuda dikkatli olunmasını istedi. TCDD’nin açıklamasına göre ilaçlamalar Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Balıkesir illerinde yapılacak.

Programa göre demiryollarındaki otla mücadele için yapılacak ilaçlama çalışmaları 3 Mayıs’ta başladı ve 11 Mayıs’ta sona erecek. TCDD’nin ilaçlama çalışmaları Denizli’den başladı. Afyonkarahisar ve Denizli İl sınırları içerisindeki Dinar-Kaklık arası hat kesimi ve istasyon sahaları ilaçlandı. Bu güzergahta bulunanların konu hakkında dikkatli olmaları istendi.

Diğer taraftan demiryolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde, ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahalara yaklaşmamaları ve belirtilen yerlerde hayvanların otlatılmaması, ot hasadının yapılmaması da hatırlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı