REKLAMI GEÇ

İstanbul’da çadırda yaşayan iki Denizlili gence devlet sahip çıktı, nikah yapıp yuva verdi

İstanbul’da çadırda yaşayan iki Denizlili gence devlet sahip çıktı, nikah yapıp yuva verdi

Denizli’den İstanbul’a iş umuduyla giden ancak evsiz kalıp çadırda yaşamaya başlayan Duygu Ünlü ve Uğur Turan’a devlet sahip çıktı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çiftle bizzat ilgilendi, nikahlarını yapıp içi dayalı döşeli eve yerleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2021 Cuma, 23:53

Denizlili Duygu ile Uğur’un yolları İstanbul’da kesişip nikaha uzandı ancak hikaye içinde dramı ve mücadeleyi de barındırıyor. İki gencin yaşadıkları İstanbul Valiliği’nin 39 ilçede devam eden “Kimse Dışarıda Kalmasın, Misafir Edelim” çalışmaları kapsamında gün yüzüne çıktı. Otelde misafir edilen Duygu Ünlü ve Uğur Turan, devletin sahip çıkmasıyla dünya evine girdi.

Anadolu Ajansı’ndan Cemaleddin Turan’ın haberine göre; Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri Nikah Salonu’nda Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın kıydığı nikahta, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile AK Parti İstanbul Milletvekilleri İffet Polat, Ahmet Hamdi Çamlı, Serap Yaşar nikah şahidi oldu.

Vali Yerlikaya nikahın ardından yaptığı konuşmada evlenen çifte tebriklerini ileterek, şunları kaydetti:
“Bu nikah bizim için özeldi. Fatih ilçemizin caddelerinde, parklarında zor günler geçti. Kim bilir ne sıkıntılar çekildi. Kim bilirdi ki bu günlerin ardından bu çift evlenecek ve şehrin milletvekilleri ve önde gelen kişileri nikahı kıyıversin. Bu son aylarda hem salgınla hem kış günleriyle mücadele ediyoruz. Dışarda kalmak zorunda kalan vatandaşlarımızı otellerimize yerleştirdik. 39 ilçenin kaymakamına ve otel sahiplerine teşekkürlerimi iletiyorum. Tam 1766 kişiyi bu süreçte misafir ediyoruz.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da nikahın ardından evlenen çift için dua etti.

“İNTİHARIN EŞİĞİNDEN KURTULDUK, EN MUTLU GÜNÜMÜZÜ YAŞIYORUZ”
Duygu Ünlü ile dünya evine giren Uğur Turan, valiliğin kendilerine destek vermeden önce sokakta zor şartlarda yaşadıklarını belirterek, “İkimiz de dışarda kalıyorduk Sarayburnu’nda. Denize bile atlamayı düşünürken, vali ve kaymakamımız bize sahip çıktı. Devletimizin yanımızda olduklarını hissettirdi ve gerçekten hayalimizin ötesinde bir noktaya geldik. İntiharı düşünürken evlilik mutluluğunu yaşadık. Bu bizim için bir onur. Büyüklerimizin burada olması, bize kimsesiz olmadığımızı gösterdi. Şu anda evimizde rahat ve huzurluyuz. Eşimle ömür boyu bu mutluluğu yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Duygu Ünlü de şunları kaydetti:
“İstanbul’da iş bulabilirim diye geldim ama iş bulamadım. Telefonum ve paralarım çalındı. Uğur’la tanıştık. İkimiz de Denizli’den gelmişiz. Sarayburnu’nda çadırda 6 yıldır birlikte yaşıyorduk. Hatta valimiz gelip geçerken ‘Valinin önüne atlayıp yardım isteyeyim diyordum.’ Ama valimiz iki hafta önce bizi ziyarete geldi. ‘Derdiniz ne?’ dedi. ‘Evlenmek istiyoruz, evimiz ve işimiz olsun. Başka bir şey istemiyoruz’ dedik. Valimiz öyle bir yanımızda durdu ki hakkını ödeyemeyiz. Hem annelik hem babalık hem kardeşlik yaptı. Evimizi tuttular, döşediler. Bir dediğimizi iki etmediler. Sürpriz üzerine sürpriz oldu. Çok mutluyum. Allah devletimize zeval vermesin.”

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 13 Şubat 2021, 01:21

Denizli insanına küçük düşürür yani derdini Denizli Valisine anlatsa veya Belediye Başkanlarına veyahut Fabrika sahiplerine onlar da yerlestirirlerdi valla Akıl karı değil Denizliden İstanbula gitmek neyse evlenmişler bantları açık olsun.

Bilal   -  Bağlantı 13 Şubat 2021, 01:18

İyi de ta Denizliden kalkıp Istanbula gitmek ya bir mesleğin vardır cağrilmişsindır ise almışlardır gidersin ya da bu kadarına bunda farklı sebepler var bence yani öyle basit ve ucuz sebepler olamaz .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı