İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN TER DÖKTÜLER

Denizli Belediyesi’ne alınacak 59 itfaiye erinden biri olabilmek için başvuru yapan 2538 adaydan, KPSS’de en yüksek puan alan 177’si, sözlü ve dayanıklılık sınavına girdi.
/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2011 Salı, 15:31
Denizli Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün itfaiye eri alımı için düzenlediği sınava, başvuran 2538 aday içerisinden, KPSS’de en yüksek puan alan 177 aday, eğitim durumu kategorisine göre 6 grup olarak sözlü ve dayanıklılık sınavına çağırıldı.
13 Eylül’de başlayan sözlü ve dayanıklılık sınavı, 6. grupta yer alan adayların bugünkü mülakatıyla tamamlandı. Bahçelievler İtfaiye Müdürlüğü’ndeki mülakatta, İtfaiye ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu. Adaylar, itfaiye eri olabilmek için dayanıklılık testinde hem birbirleriyle yarıştı hem de zamana karşı mücadele etti. Dayanıklılık testi, mümkün olan en kısa sürede, mekik çekme, sıçrama, lastik tekerleklerin arasından geçme, itfaiye merdivenine tırmanma, itfaiye hortumlarını yaklaşık yarım metre yükseklikteki tahta üzerinde taşıma ve son olarak da itfaiye hortumuyla yaklaşık 30 metre ilerideki hedef yangını söndürebilmekten oluşuyordu. Her adayın süresi ayrı ayrı tutulduğu gibi her bir engeli aşmalarının da ayrı ayrı süreleri de belirlendi.
Sınav sonuçlarının, en kısa sürede açıklanacağı bildirildi.