REKLAMI GEÇ

Kadın mahkumlardan sergi

Kadın mahkumlardan sergi

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü kadınların yaptıkları eserlerden oluşan sergide, yaklaşık 500 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Resim ve El- İşi Öğretmenleri Seda Bostancı ve Gülhan Özdemir, Denizli halkını sergiye davet etti.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü kadınlar, yıl boyunca hobi atölyelerinde yaptıkları eserleri, Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde halkın beğenisine sundu. Ebru, yağlı boya resim, kumaş boyama, tekstil, dekoratif süs eşyası, takı gibi farklı kategorilerde yaklaşık 500 eser sergilendi. Sergide, yağlı boya resimler 50-100 YTL, takılar 2-10 YTL, nevresimler 20-22,5 YTL ve süs eşyaları da 7,5 YTL’den alıcı buluyor.

Bu çalışmayla hükümlülerin gelecekte meslek edinmelerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Resim ve El-İşi Öğretmenleri Seda Bostancı ve Gülhan Özdemir, 70 kadın hükümlünün, cezaevinin hobi odaları ve atölyelerinde çalışmalarını hala sürdürdüğünü belirtti. Atölye çalışmalarına katılan mahkumların sigorta ve maaşlarının, her ay düzenli olarak yatırıldığını da kaydeden Bostancı ve Özdemir, tüm Denizli halkını bu sergiye beklediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı