REKLAMI GEÇ

Kadına şiddette ürküten rakamlar

Kadına şiddette ürküten rakamlar

Denizli’de kadına yönelik şiddetle ilgili ürküten rakamlar. Vali Şükrü Kocatepe, bu yılın ocak ayında Denizli’de 279 kadının şiddet gördüğünü açıkladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2015 Çarşamba, 15:49

Vali Şükrü Kocatepe, kocası tarafından defalarca bıçaklanan Ayşe Ö’yü yaptığı kovalı müdahaleyle kurtaran Mevlüt Tuğan’a teşekkür plaketi verdiği törende, Denizli’de kadına yönelik şiddetle ilgili istatistiki bilgileri gazetecilerle paylaştı.

Verdiği rakamlarla kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutu gözler önüne seren Vali Kocatepe, “Denizli’de 2014 yılında kadına karşı 2 bin 638 şiddet olayı gerçekleşmiş. 2015 Ocak ayında 279 kadına karşı şiddet olayı meydana gelmiş. Bunları üzüntüyle söylüyoruz. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz konu ile ilgili olarak 1.588 aktif dosyasını takip ediyor. Şu anda kadın sığınma evinde 94 misafirimiz var” dedi.

KADIN PLATFORMU’NDAN TEPKİ
Öte yandan Denizli Kadın Platformu üyeleri, boşanmak istediği için şiddete uğrayan ve kocası tarafından defalarca bıçaklanan Ayşe Ö.’ye destek verdi. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu, kadına yönelik şiddetin ve ölümlerin artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı önlemle alınması gerektiğini dile getiren Kasapoğlu, Bizler Denizli’de ve ülkemizde bur tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Kadına yönelik şiddetin ve ölümlerin artmasından endişe duyuyoruz. Yetkililerin mutlaka ciddi, caydırıcı ve yasal önlemler alması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı