REKLAMI GEÇ

Kadınlardan şiddet ve çocuk istismarı eylemi

Kadınlardan şiddet ve çocuk istismarı eylemi

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Çivril’de meydana gelen çocuk istismar olayı ve geçtiğimiz yaz aylarında kocası tarafından öldürülen Hafize Kurban cinayeti için yürüdü. Topluluk adalet isteyip, Büyükşehir belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2019 Cumartesi, 19:00

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, istismara uğrayan çocuklar ve geçtiğimiz yaz aylarında boşanmak üzere olduğu kocası tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın 3 Ocak 2020’de görülecek ikinci davası için adalet isteyip, Candoğan Parkı’nda bir araya geldi. Kadınlar ellerinde mor kuşaklar ve katledilen kadınların isimlerinin yazdığı pankartlarla beraber Delikliçınar Meydanı’na yürüdü.

Geçtiğimiz günlerde Çivril’de meydana gelen çocuk istismarı olayı içinde seslerini yükselten kadınlar öldürülen Hafize Kurban ve yaşanan çocuk istismar olaylarını gündemde tutmak adalet yerini buluncaya kadar bu olayların peşinde olmak için bir araya gelen Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Daha sonra yapılan platform adına basın açıklaması yapan Fatoş Alcalı, “ Çivril’de 12 yaşında bir çocuğa yapılanlar yüreklerimizi parçaladı. Cemaat yurtları kapatılsın. İmzalanan protokol anlaşmaları fes edilsin, adalet istiyoruz” dedi.

Diğer taraftan kocası tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın davalarının takipçisi olduklarını da dile getiren Alacalı ” Yine anımsayalım, iki çocuğunun gözü önünde boğazı kesilerek öldürülen Hafize Kurban’ı unutmadık. 3 Ocak 2020’de Hafize Kurban davası için duruşmada olacağız. Tecavüz ve cinayete karşı birlikte güçlü olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı