REKLAMI GEÇ

Kadınlar şiddete futbolla ‘hayır’ dedi

Kadınlar şiddete futbolla ‘hayır’ dedi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şubesi’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği “Annem Futbol Oynuyor” etkinliğinde sahaya çıkan kadınlar, “şiddete hayır” dedi. Etkinliğe katılan öğretmenlerden ve ev kadınlarından oluşan “Cimbom’un Melekleri” ve “Fenerbahçe’nin Gülleri” takımları, sahada kıyasıya mücadele verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2016 Pazar, 16:48

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

TÜFAD Denizli Şubesi’nin düzenlediği, Türkiye Futbol Federasyonu, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Atatürk İlkokulu Müdürlüğü’nce de desteklenen, ‘Annem Futbol Oynuyor’ adı altında bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinlik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Çamlık Olea Futbol Park Tesisleri’nde yapıldı. Sahaya çıkan kadınlardan oluşan takımlar önce ısınma hareketleri yaptı. Seremoni için sahaya çıkan kadınlara erkekler tarafından karanfil verildi. Kadınlar hep bir ağızdan ‘Kadına şiddete hayır’ diye haykırdı. Karşılaşma için sahaya çıkan Cimbom’un Melekleri ve Fenerbahçe’nin Gülleri ile Futbol’un Sultanları takımlarındaki kadınlara, çocukları ve eşleri tezahüratlarıyla destek verdi.

‘ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR’
TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, etkinliği kadına şiddete dikkat çekmek için düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:
“7 yıldan bu yana aralıksız yapıyoruz. Bu organizasyonla kadınlarımızın, sosyal ve kültürel faaliyetlerin, tam orta yerinde yer alması hedeflenmiştir. Kadınımız ne kadar hayatın içinde olursa, ülkemizin ve kentimizin de o kadar kalkınacağına inanıyoruz. Futbolda şiddet de dahil, şiddetin her türlüsüne son vereceğimiz günler yakındır. Buradan bu organizasyonla çıkan ses tüm Türkiye’ye yayılacaktır.”

kadinlar-siddete-futbol-ile-hayir-dediler-ic

Etkinliğe katılan kadınlardan Alev Ölçek de ‘Kadına şiddete hayır’ demek için sahada olduklarını belirtip, “Buradan kadınların futbol dahil yer yerde görev alabileceğini gösteriyoruz. Futbolun nasıl şiddet olmadan oynanacağını da kadınlar olarak burada ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan kadınlardan Ayşe Erdem ise sahalarda kadınları görmek istediklerini vurguladı. Erdem, “Sahaya rakip takımlar olarak çıktık, ancak aramızda bir çekişme yok. Tek amacımız kadına olan şiddete ‘hayır’ demek. Bizler sadece kadına değil her türlü şiddete üzülüyoruz. Futbolun da kadını, erkeği, çocuğu yok. Kadınlar her yerde olmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı