REKLAMI GEÇ

Kardelen ‘Ayşe’ işsiz

Kardelen ‘Ayşe’ işsiz

Atanamayan Öğretmenler Denizli Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın atamalarını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Eylemde ‘ Kardelen Ayşe İşsiz’ sloganları atan öğretmenler hükümete tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2010 Cuma, 17:53

Milli Eğitim Müdürlüğü binası önündeki eyleme, CHP İl ve Merkez İlçe örgütleri tam kadro katılarak destek verirken, Eğitim İş, Eğit-sen ve Türk İş Denizli yöneticileri de eylemde hazır bulundu. Atanamayan Öğretmenlerin eyleminde, “Nimet beni okula gönder” “Diplomalı işsiz olmayacağız” “Beni bekle anne beraber atanırız” “Bastonla atanmak istemiyoruz” ve “Kardelen Ayşe işsiz” yazılı pankartları dikkat çekti.

Platform sözcüleri okulların öğretmensiz, öğretmenlerin ise kadrosuz kaldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya verdikleri karnenin notlarını da açıkladı. Bütün derslerden Bakan Çubukçu’nun sıfır çektiğini sadece din dersi ve atanamayan öğretmenlerin durumu karşısında geceleri rahat uyuma dersinden beş aldığını dile getiren sözcüler, “Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Derslerini iyi çalışamamıştır. Öğrenci olarak Bakan Çubukçu da iyi bir öğrenci değildir” dediler. Platform sözcüleri, Denizli’de 2209 öğretmen açığı bulunmasına karşın yaklaşık 6 bin öğretmenin atama beklediğini kaydederek, “Bakanlık bizlere ‘Kendi geminizi kurtarın’ demektedir. Bizim gemimiz gemiciklerimiz yok ki, kendimizi kurtaralım. Bizler ataması yapılmayan öğretmenler platformu olarak bakanlığın uyguladığı eziyet politikalarına şiddetle ‘hayır’ diyoruz” diye konuştular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı