REKLAMI GEÇ

KİMLİK FOTOKOPİSİ HAYATINI KARARTTI

KİMLİK FOTOKOPİSİ HAYATINI KARARTTI

Tır şoförlüğü yapan ve kimlik fotokopisiyle adına şirket kurulup çekle 3 milyon TL piyasayı dolandıran şahıslar, Halil Çırak’ın hayatını kararttı. Suçsuzluğunu ispat etmek için uğraşan Çırak, “Ben mağdurum, suçum yok” diyerek duruma isyan etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2011 Salı, 18:29

Denizli’de uluslararası bir nakliyat şirketinde tır şoförü olarak çalışan iki çocuk babası 34 yaşındaki Halil Çırak’ın hayatı, yaklaşık 5 yıl önce tanımadığı kişilerin kendisine ait kimlik fotokopisi ile İstanbul’da bir inşaat şirketi kurarak aldıkları çeklerle piyasayı 3 milyon TL dolandırmasıyla kabusa döndü. Kimliğinin fotokopisiyle sahte kimlik düzenlemeyi başaran dolandırıcılar 900 TL maaşla çalışan Halil Çırak adına merkezi İstanbul Kadıköy’de görünen bir inşaat şirketi kurduktan sonra bir bankadan aldıkları çekle piyasayı 3 milyon TL dolandırdı.

DAVA DİLEKÇELERİNİ GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜ
Piyasayı dolandıranların ortadan kaybolmasından sonra alacaklıların çeklerin tahsili için dava açmaya başlamasıyla 2006 yılında ilk dava dilekçesi eline ulaşan Halil Çırak şaşkına döndü. Geçen süre içerisinde İstanbul’dan Kayseri’ye, Bursa’dan İzmir’e birçok yerden toplam 27 dava açılan Halil Çırak, suçsuzluğunu ispat etmek için mahkeme mahkeme koşmaya başladı. Şu ana kadar açılan davalardan 6’sından beraat eden Çırak, zaman zaman kısa sürelerle cezaevine girip çıktı. Toplam 2 milyon 700 bin TL’lik 21davası devam eden Halil Çırak, 900 TL maaşla bugüne kadar 11 bin TL’ye yakın masraf yaptı. Bu işi kimin yaptığını bilmediğini ve suçluların henüz belirlenemediğini belirten Çırak, şöyle konuştu: “Ben tır şoförüyüm. İşimiz gereği fabrikalara girip çıkıyoruz. Bu sürede kimlik veriyoruz. Kimlik bilgilerim alınarak adıma şirket kurulmuş. Herkes gibi ekmeğimizin peşinden koşuyoruz. Mağdurum. Suçum yok. Adamlar piyasaya 3 milyon TL çek keserek dolandırmışlar. Bunlarla ilgili dava devam ediyor”

27 DAVA AÇILDI
Hakkında açılan 27 davadan 7’sinden beraat ettiğini belirten Halil Çırak, sözlerine şöyle devam etti “Elimde kararlarım var. İstanbul, Denizli, Konya, Adana ve Kayseri’de davalarım devam ediyor. Mahkemelerim genelde Denizli’de görülüyor. Buradan takip ediyorum davaları. Şirket ve avukatım yardımcı oluyor. Hakimler davanın süreceğini söylüyor. Suçumun olmadığını ama kanun gereği böyle olması gerektiğini söylüyorlar. En az 3 yıl daha davalarım sürecekmiş. Maddi olarak avukat masrafı mahkeme masrafı, gider masrafı ekonomik zarara uğradım. Şu an 11 bin TL’yi geçti zararım. Bir kaç defa maaşıma haciz kondu. Adıma şirket kuranlar hâla bilinmiyor. Faili meçhul yani” Şirketin merkezinin İstanbul Kadıköy’de bir inşaat şirketi olduğunu ve şahısların piyasaya çek verdiğini belirten Halil Çırak, “Alışveriş yapmışlar. Çeki alanlar da mağdur ben de mağdurum. Rakam çok büyük. Benim bunu ödemem mümkün değil. Benim sabıkam bile yok, kendi halinde bir vatandaşım dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı