REKLAMI GEÇ

Kızı için başladı şimdi dünyaya örüyor

Kızı için başladı şimdi dünyaya örüyor

Çocuk sağlığı açısından tehlikeli olduğu her fırsatta dile getirilen Çin yapımı oyuncaklara karşı savaş açan Denizlili Yasemin Kale, yaptığı örgü oyuncakları internet üzerinden Amerika, Almanya, İran gibi birçok ülkeye pazarlıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2014 Salı, 14:30

Örgü örmeye 2007 yılında kızı Ela’yı hamile iken başladığını ve daha sonra bu hobisini geliştirip dünya çocukları için üretmeye başladığını belirten 35 yaşındaki Yasemin Kale, yaptığı örgü bebekleri dünyanın birçok ülkesine gönderiyor. Yasemin Kale, Denizli’de Japon amigurumi örgü sanatı ile Çin malı oyuncaklara karşı mücadele başlatan ilk isim.

ÖNCE KIZI İÇİN YAPTI
Bugün 6.5 yaşında olan kızı Ela’ya hamile iken, örgüye başlayan Yasemin Kale, “Çin malı oyuncakların kanserojen madde içerdiği ve çocukların sağlığını tehdit ettiği yönünde basında haberler okuyorduk. Çocuğumun o oyuncaklarla büyümesini istemedim. Ve ilk oyuncağı kızıma hamile iken yaptım. Bir arkadaşımın 6 aylık bebeğine verdim. Çok hoşuna gitti ve saatlerce o bebekle oynaması beni heveslendirdi. Sonra da kızım Ela için oyuncaklar örmeye başladım” dedi.

SAĞLIKLI MALZEME
Denizli’de 2007 yılında örgü bebek yapan tek kişi olduğunu söyleyen Kale, “O dönem Denizli’de tek ben vardım. 2 kişi de İstanbul’da örgü bebek yapıyordu. Yani 3 kişiydik. Son zamanlarda sayımız arttı. Ancak, yine de dikkat edilmesi gerekir. Örneğin, bizim kullandığımız iplikler özel. Çocuk için hiçbir tehlike arz etmeyen malzeme kullanıyoruz. Yüzde yüz pamuk iplik kullanıyoruz. Ayrıca, gözleri ve çeşitli aksesuarları için kullandığımız malzemeler de güvenli. Örneğin bebeğin gözü için kullandığımız boncuk, güvenlik kilidi olan boncuklar. Çocuk istediği kadar uğraşsın koparamaz ve yutma tehlikesi yoktur” diye konuştu.

“DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDEN SİPARİŞ ALIYORUM”
Yaptığı örgü bebekleri www.yaseminkale.com adlı web adresinden pazarladığını söyleyen Yasemin Kale, Denizli’de kreşlerde de örgü bebeklerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Kale, şu çağrıda bulundu: “Daha çok sipariş üzerine yapıyorum. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerine örgü oyuncak gönderdim. Ayrıca, Amerika, İran, Almanya gibi birçok ülkeden de siparişler aldım. En son yaptığım örgü bebekleri İran’a göndereceğim. Dünyanın tüm ülkeleri güvenli ve bebek için sağlıklı oyuncakları tercih ediyor. Neden bizim kreşlerimizde de örgü bebekler tercih edilmesin.”

SİZ DE ÖRGÜ BEBEK YAPABİLİRSİNİZ
Yaptığı örgü bebeklerin 6 aylıktan 60 yaşına kadar herkesimden insana hitap ettiğini belirten Kale, “Herkesin bir örgü bebeği olmalı. Hem hatıra olarak yıllarca saklayabileceği hem de evinin bir köşesinde süs eşyası olarak kullanabileceği örgü bir oyuncak bulunmalı. Örgü bebek yapmak isteyenler için web sayfamda örgü modelleri ve yapılışlarına dair bilgilere de yer verdim. İsteyen herkes oradan alacağı örgü tarifi ile kendi bebeğini kendisi yapabilir” dedi.

Yorumlar

nezahat filiz   -  Bağlantı 22 Mayıs 2014, 13:08

merhaba yasemin hanım. ilk sizin şirine tarifinizle karşılaştım,onu yaptım. arkasından da pepe tarifinizle. sizin tariflerinizle şema okumayı öğrendim diyebilirim. sizden ve birkaç kişi daha var,(onların adını şu an hatırlayamadım,) onların şemalarından da faydalanıyorum. hepinizden allah razı olsun. babaanneyim,yakında anane olacağım.torunlarıma yapmak ve sipariş almak istiyorum aynı sizin gibi.. http://orgu-oyuncak.tr.gg/ açtığım sayfa

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=456932587743114&set=t.100002791314301&type=3&theater oyuncaklarımın hepsi..

ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN,ALLAH A EMANET OLUN..

zeliha çetinkaya   -  Bağlantı 21 Mayıs 2014, 21:11

elinize emeğinize sağlık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı