REKLAMI GEÇ

Korolar şenliği başladı

Korolar şenliği başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Korolar Şenliği başladı. Farklı illerden toplam 19 koronun katıldığı şenlik, 4 gün sürecek.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 13:47

PAÜ’nün ev sahipliğinde “Bahar Şenlikleri” kapsamında düzenlenen etkinliğe Denizli’nin yanı sıra İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa gibi illerden toplam 19 koro katılıyor. Denizli’nin 4 koro ile temsil edildiği şenlikte, 4 gün boyunca birbirinden farklı konserler verilecek.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Çoksesli Müzik Topluluğu Başkanı Miray Ateş ve çok sayıda öğrenci ve müziksever katıldı. Törende konuşan Festival Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Aykut Sarıçiftçi, “Festivali bizler değil, bizlere destek veren ve bu festival için gece gündüz çalışan öğrencilerimiz gerçekleştirdi. Büyük emekler harcanması sonucunda bugün buradayız. Üniversitemizde bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz ama umarım ki ilerleyen yıllarda festivalimiz büyüyerek devam edecektir” dedi.

Rektör Bağcı da Korolar Şenliği ile ilklerin yaşandığını ifade ederek, “Üniversitemizde böyle güzel ve örnek bir şenliğin gerçekleşmesi bizlere onur ve gurur veriyor. Burada gerçekleşen güzellikler bana ilklerimi hatırlatıyor. Hatırlattığı en güzel ilk ise 1969 yılında lise öğrenimime başladığım zaman gerçekleşen ve müzikle ilk tanışmamı anlatıyor. Umarım bizim bu etkinliğimizde birçok ilklere ve güzelliklere sahne olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, “Türkiye’de Koro Müziği ve Etkileri” adlı konferans verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı