REKLAMI GEÇ

Kültür Bakanlığı’nın arşivinde, her Denizlilinin görmesi gereken eski Denizli görüntüleri

Kültür Bakanlığı’nın arşivinde, her Denizlilinin görmesi gereken eski Denizli görüntüleri

Tarihi görüntüler konusunda oldukça sınırlı arşivi bulunan Denizli’nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, film arşivini kullanıma açtı. Denizli’nin 1950 ve 1964 ile 1965 yıllarındaki görüntüsü büyüledi. Görüntülerde binlerce Denizlilinin akın ettiği Pamukkale Şenlikleri de var…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2023 Pazar, 10:46

Uzun yıllar boyunca yavaş gösteren bir şehir olan, bu nedenle geçmiş yıllara ait sınırlı arşivi bulunan Denizli’nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, arşivinde bulunan videoları kullanıma açtı. Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerinin bulunduğu video arşivinin içinde Denizli’nin de ilk kez görülen görüntüleri var.

Bunlardan ilki 1950 yılına tarihleniyor. “Bir yeşillik denizi içinde tek tük evlerin görüldüğü Denizli” diye anons edilen videoda o tarihlerin Denizli’si tanıtılıyor. Pamukkale Kermesi adı altında düzenlenen etkinliğin yer aldığı görüntülerde kent merkezinden görüntüler de var. Ardından binlerce Denizlilinin akın ettiği “Pamukkale Kermesi”nin görüntüleri de izleyenleri geçmişe götürüyor.

Geçmişte düzenlenen sonrasında yok olan “Pamukkale Şenlikleri” de video arşivinde görülebiliyor. 1964 yılında düzenlenen 8’nci Pamukkale Şenlikleri’nin görüntüleri de oldukça farklı bir atmosfere ışınlıyor. Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, merhum Hüdai Oral’ın da katıldığı etkinliklerde Pamukkale’deki şenliklerin kalabalığı dikkat çekiyor.

Film arşivinde Denizli’ye ait farklı tarihlerdeki görüntüler de görülebiliyor. Arşivin Denizli ile ilgili bölümüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı