REKLAMI GEÇ

KURNAZLIK YAPAYIM DERKEN BİR KURBAN PARASI DAHA ÖDEMEYİN!

KURNAZLIK YAPAYIM DERKEN BİR KURBAN PARASI DAHA ÖDEMEYİN!

Kurban Bayramı dolayısıyla Denizli’de kurban kesim yerleri belirlenirken, belirlenen yerler dışında, cadde, sokak, park gibi kamuya açık yerlerde kesim yapanlar hakkında 686 Tl’lik para cezası uygulanacak. Ayrıca ehil kişilerin kesmemesi durumundaki ceza ise 716 TL.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2010 Salı, 18:57

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılı Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ile ilgili çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kurban kesmek isteyen vatandaşlara, ibadetlerini sağlıklı bir şekilde icra edebilmeleri için valilik, il müftülüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu oluşturulduğu ve gerekli çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Komisyon tarafından alınan karar gereği, Denizli’de küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri, Ulu Cami yanında eski halin olduğu yer, Yenişehir Semtinde Yenişehir Şengün Cami’nin yanı, Kuşpınar Mahallesi Denizli Erkek Yurdu, Bahçelievler Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Sevindik Mahallesi Pazaryeri, İncilipınar Mahallesi Pazaryeri, Karaman Mahallesi Pazaryeri, Servergazi Mahallesi Pazaryeri, Kınıklı Mahallesi Pazaryeri ve Denizli Belediyesi Mezbahası olarak belirlendi. Büyükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri ise Başkarcı Mahallesi Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası tespit edildi.

Açıklamada, kesim merkezlerinde kurban ibadetinin dini vecibeleri uygun yerine getirilmesi için din görevlilerinin görevlendirildiği, kesilen hayvanların sağlık kontrollerinin belediye ve Tarım İl Müdürlüğü’nce yapılacağı, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebilecekleri bildirildi.

Açıklamada, “Ancak cadde, sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda kurban kesimi yapmayacak, açıkta ve belirtilen yerlerde kıyma makineleri ile et çekme ve kelle ütülemesi yapılmayacaktır. Bu hükme aykırı hareket edenlere hayvan başına 686 TL idari para cezası uygulanacaktır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanacaktır. Bu hükme aykırı hareket edenlere hayvan başına bin 716 TL idari para cezası uygulanacaktır hükmü bulunmaktadır. Uygun şartlarda kesim ortamlarına sahip olmayan vatandaşlarımız yukarıda belirtilen kesim alanlarından yararlanabilecek ve idari bir yaptırımla karşılaşmamış olacaklardır” ifadeleri yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı