REKLAMI GEÇ

Liselilerden tecavüz suçuna af tepkisi

Liselilerden tecavüz suçuna af tepkisi

Türkiye Liseliler Birliği Denizli İl Başkanlığı üyeleri, tecavüz suçlularının affedilmesine yönelik kanun tasarısına sert tepki gösterdi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda açıklama yapan TLB Denizli İl Başkanı İlkay Esma Uysal, “Tecavüz suçundan geriye dönük 4000 kişilik af çıkarılamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2016 Pazar, 15:09

AK Partili milletvekilleri tarafından verilen geriye dönük küçük yaşta evliliklerde af önergesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye Liseliler Birliği Denizli İl Başkanlığı üyeleri de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla önergeye sert tepki gösterdi.

“Tecavüz suçundan geriye dönük 4000 kişilik af çıkarılamaz” yazılı pankart taşıyan grup adına açıklamayı TLB Denizli İl Başkanı İlkay Esma Uysal yaptı. AK Partili milletvekilleri tarafından verilen kanun teklifi ile geçmişe dönük 4 bin tecavüz suçlusunun serbest kalacağını öğrendiklerini ifade eden Uysal, “Biz bu zihniyete yabancı değiliz. Keza şehvet fetvaları ile ‘bir baba 9 yaşından büyük kızını isterse nikaha alabilir’ demişlerdi. Yine bu zihniyet Ensar Vakfı bünyesinde onlarca çocuğa tecavüz etmiş, ‘bir kereden bir şey olmaz’ demişlerdi. Cansel Buse Kınalı, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut olayları ile de tanıyoruz bu zihniyetin temsilcilerini” dedi.

Laikliğin gençlere okullarda öğretildiği gibi din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olmadığını belirten Uysal, “Laiklik kadının yaşam mücadelesidir. Kadın bizim için anadır. Kadın bizim için kardeştir. Kadın bizim için eştir. ama kadın kesinlikle bir cinsel obje değildir” dedi.

Meclisteki milletvekillerine de seslenen Uysal, “Geriye dönük 4 bin tecavüz affına kesinlikle itiraz ediyoruz. Bir kereliğe mahsus olması bir şeyi değiştirmemektedir. Derhal doğruyu bulun ve bu yanlış uygulamayı bertaraf edin” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı